Stílus

A milánói divathét a divathónap rejtett gyöngyszeme?

Mindig érdemes figyelni Milánóra, ha divatról van szó, mert a legnagyobb márkák is felvonultak az olasz divathéten. Ha pedig valami trendi és menő, azt itt fogjuk először látni.

Egymást érik a divathetek: Berlin, London, Párizs, most pedig már Milánóból láthattuk az olasz divattervezők legjobb 2020-as őszi/téli szettjeit. Azért is fontos az olasz esemény, mert manapság a Gucci, a Prada, a Fendi, a Bottega Veneta a legerősebb, legmarkánsabb márkák közé tartoznk, ha ők kitalálnak valami újítást, arra érdemes figyelnünk. A kifutókon olyan nagy sztárok is felvonultak, mint Kendal Jenner vagy Bella Hadid.

Tavaly is rengeteg olyan trendet hoztak be a köztudatba, ami utána nagy divattá vált. A Pradának köszönhetjük a goth-grunge, a Bottega Venetának pedig a pouch bageket és a fonott szandálakat. Ennyire soha nem volt még közel egyszerre a kifutók világa és az utcai viselet a rengeteg influenszer és közösségi felület miatt.

A 70-es évek ihlette a Fendi idei szettjét, a Bottega Veneta pedig rengeteg semleges anyaggal dolgozik, a Gucci pedig a hatalmas kiegészítőkkel operál. A legjobb része pedig az lesz az idei évnek, hogy visszajönnek az XXL kézitáskák, a GG dombornyomású harisnyanadrágok, a nagypapák stílusában készülő kardigánok. Milánó idén is inspirálja a divatvilágot.

Az Armani divatház úgy határozott, hogy vasárnapi divatshow-ját egy üres teremből, streamingközvetítéssel mutatja be. A 45 éves divatház először hozott ilyen döntést közegészségügyi elővigyázatosságból – írja az MTI.