Stílus

Plus size modell vonult végig a Chanel kifutóján

A párizsi divathéten, plus size modell lépett kifutóra Jill Korteve modell személyében, a Chanel bemutatóján. Ilyen fordulat a divatház történelmében, utoljára tíz évvel ezelőtt volt példa, amikor Crystal Renn, a szintén teltebb idomokkal rendelkező modell a cruise kollekciójának divatshow-ján szerepelt.

Minden jel arra utal, hogy divatban új szelek fújnak manapság Párizsban, bizonyítja ezt az is, hogy a AW20-as Chanel bemutatón idén nem csak XS-es méretű modellek hordták az ikonikus világmárka ruháit.

Ashley Graham után Jill lehet a következő plus size ikon, ő előtte utoljára 2011-ben fordult meg teltebb modell a Chanel show-n. Az utóbbi időben megfigyelhető volt a teltebb alkatú modellek megjelenése szerte a világon, de inkább csak a fehérnemű fotókon, a kifutókon továbbra is a csontsovány trend hódított. Így, hogy pont a Chanel kifutóján történt meg a lehetetlen, már elhihetjük, hogy a divatvilág valóban kitárta kapuit egy teljesen új irányzatnak, amely a természetes átlagos női testet élteti.

 

 

A 26 éves holland modell nem teljesen kezdő, hiszen tavaly már az Alexander McQueen divatháznak is dolgozott, de inkább fotózásokra hívták, mint manöken munkákra.  Jill Korteve bár a divatmérce szerint plus size-nak számít, azt azért jegyezzük meg, hogy 176 centis magasságához, 93-78-105-ös méretek társulnak, vagyis inkább magas vékony nőnek titulálnánk, ha találkoznánk vele az utcán, minthogy egy nagyobb darab teltebb nőnek.  A kifutón azonban nagyon is odatette magát a modell és igazi fénypont volt teltebb alkatával, a többi nádszálvékony modell társa között. 

Jill a bemutatót követően, instagram oldalán is elmondta milyen hálás a világnak, hogy ilyen fordulat következhetett be a divat világában. 

„Nagyon hálás vagyok azért, hogy ez a pillanat eljött, és mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy eljöhessen. Nagy szükség van arra változásra, ami a kifutón történik, büszke és hálás vagyok, hogy a részese lehetek”