Stílus

Elhalasztják a MET-gálát

Idén május 4-én tartották volna meg a legendás Met-gálát, amit azonban a kialakult koronavírus-helyzet miatt bizonytalan időre eltoltak.  Nem is csoda, hiszen a helyszín, a Metropolitan Museum of Art  bezárt és legalább a következő nyolc hétben amúgy sem lehet Amerikában 50 fősnél nagyobb rendezvényt tartani. Így a legkorábbi időpont, ami felmerülhet, mint lehetséges dátum, mindenképpen csak május 15-e után lehet.

A szervezők ugyanakkor elhivatottak abban, hogy idén se maradjon el a rendezvény.  . Ahogy 1995 óta minden évben, idén is Anna Wintour, a Vougue főszerkesztője a gála elnöke, aki mellé évről évre új társelnököket választanak. A 2020-as eseményen a Louis Vuitton kreatív igazgatója, Nicolas Ghesquière, Emma Stone és Mary Streep színésznők és Lin-Manuel Miranda producer vesznek rész társelnökként.

Blake Lively a MET-gálán 2018-ban. Fotó: EPA/JUSTIN LANE

A divatvilág is mindig izgatottan várja az eseményt, hiszen a megjelenő hírességek jellemzően meghökkentő összeállításokban jelennek meg, melyeket korunk legnagyobb divattervezői készítenek el. 2020-ban a gála témája az “About Time: Fashion and Duration”, azaz a divat állandósága és változékonysága lesz, mely egyben az elmúlt 150 év történelmének is emléket állít.