×

Stílus

Egy bohém napszemüveg a színek kedvelőinek

Mi a legfontosabb kiegészítő, amit nyáron mindig magunknál hordunk? Bizony, az a napszemüveg! Igazán nem is gondolunk bele, hogy a napszemüvegünkre milyen nagy szükségünk van, pedig egy verőfényes napon szinte fájdalmas kilépni nélküle az utcára. 

A napszemüveget először Néró császár fedezte fel i. e. 54-ben, mikor az Arénában egy gladiátor harcot nézve erősen a szemébe sütött a nap. Mivel épp nem volt más a keze ügyében, két finoman csiszolt smaragdot helyezett a szeme elé. A zöld kő tökéletesen átszűrte a fényt, és onnantól kezdve a császárnak minden gladiátor küzdelmen a szolgái tartották a szeme elé a drágaköveket. 

Persze, azóta nagyon sokat változtak a napszemüvegek, de az idei trend érdekes módon hasonlít ahhoz, amit még Néró császár talált fel évszázadokkal ezelőtt. A 2020-as trendet ugyanis az élénk színek fogják uralni! Legyen az rózsaszín, kék, zöld vagy akár lila lencse, a lényeg, hogy új-és új színekben fedezhessük fel benne a világot! 

Az idei napszemüveg divatról sok mindent elmondhatunk, csak azt nem, hogy unalmas lenne. Színes lencse, színes keret, ami akár kis kövekkel van díszítve, lényeg, hogy feltűnő legyen. Úgyhogy ha szereted az extravagáns kiegészítőket, ezt a vágyat idén a napszemüvegekben kiélheted. Még az sem baj, ha az öltözéked egyszerű, mert ezek a formabontó szemüvegek minden szettet feldobnak majd!