Stílus

Stílusosan óriási kalappal a biztonságos távolságért

Egy német divattervező úgy döntött, kipróbálja, milyen lenne, ha óriási kalappal jelezné, mit jelent a biztonságos távolságtartás.

Nicki Marquardt, müncheni kalapkészítő már több mint 20 éve készít különböző kalapokat. A koronavírus-járvány ideje alatt pattant ki a fejéből, hogy elkészíti a legújabb darabját. Egy igazán ötletes szalmakalapról van szó, ami segíti a biztonságos távolságtartást.

Nicki Marquardt német kalaptervező fején egy 1,5 méter átmérőjű, rizsszalmából készült kalappal, amelyet a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő biztonságos távolság megtartására tervezett Münchenben 2020. június 3-án. Nicki Marquardt a városi múzeumnak ajándékozza az óriáskalapot. Fotó: MTI/EPA/Philipp Gülland

A képen a német kalaptervező fején a 1,5 méter átmérőjű, rizsszalmából készült kalappal, úgy döntött, hogy a városi múzeumnak ajándékozza az óriáskalapot.

Ez az egy kiállítói darab készült belőle, ami ugyan jól néz ki és rettentő stílusos, mégsem tűnik kényelmes viseletnek, mondjuk, ketten már nem biztos, hogy elférnénk a járdán, ha egymással szembe jönnénk.

A koronavírus-járvány miatti távolságtartásra reflektált a kolozsvári cipészmester, Grigore Lup, aki egy speciális cipőt tervezett azoknak, akik nem tudják betartani a távolságtartás szabályait. A cipői 75 centi hosszúak, így, ha két ember találkozna ezekben a cipőkben, akkor meg tudják tartani a másfél métert egymástól. Ha kíváncsi vagy milyen egy ilyen cipő, kattints!