×

Stílus

Virtuális divatbemutató a Chanel-től - videó

Története során először divatbemutató nélkül leplezte le legújabb kollekcióját a Chanel, méghozzá az interneten keresztül.

Pedig, ha valami igazán nagyszabású szokott lenni a divatvilágban, az a Chanel divatbemutatói, hiszen sztárvendégektől kezdve a hatalmas, lenyűgöző hátterekig, minden igazán grandiózus egy-egy ilyen eseményen, volt, amikor egy űrhajót alkottak újra – írja a nypost.

Az eredeti tervek szerint a Cruise 2021 kollekciót május 7-én mutatták volna be Capriban, de a koronavírus miatti karantén áthúzta a számításaikat. A francia divatmárka ezért úgy döntött, hogy megtartják a bemutatót, de átteszik a virtuális térbe, amit Párizsból irányítottak.

Balade en Méditerranée (egy mediterrán túra) című show úgy ment le, ahogy régen nem, hiszen sehol nem volt egy sztár beugró, senki nem esett el.

Volt viszont 51 fotó, amiken bemutattak egy olyan ruhásszekrényt, ami egy kis bőröndben is elfér és bárhová magaddal viheted – ezt Virginie Viard, a Chanel igazgatója mondta el.

Egyszerű, könnyű ruhadarabokat terveztek, amiket mind a mediterrán hangulat inspirált, például pánt nélküli felsők, magasderekú farmerekkel, olyan hosszú szoknya, amit egy mozdulattal egy vállnélküli ruhává alakíthatsz vagy

A 2021-es kollekcióban olyan elemek is megjelentek, amik idén nem mentek el, ez is egy olyan faja módosítás, ami korábban elképzelhetetlen lett volna. Viard lassan csendesebb irányba mozgatja a márkát. Elmúltak azok a játékos, tengerparti labda alakú pénztárcák, amelyekről elődje, Karl Lagerfeld álmodozott, aki több mint 35 éve volt Chanel kreatív igazgatója 2019-es haláláig. De a világ helyzetével, az egyszerűséggel és a csendes szépséggel ez valószínűleg éppen az, amire szükség van annyi bizonytalanság közepette.