Stílus

Ha nyár, akkor madeira csipke!

A csipke már évszázadok óta a nők egyik kedvenc viselete. Legyen az egy mesébe illő esküvő, vagy ebéd a barátnőkkel, hófehér csipkeruhában minden alkalomra légiesen elegánsak, és tündériek leszünk. 

Ezeket a ruhákat az úgynevezett madeira hímzés, más néven lyukhímzés teszi ellenállhatatlanná. Nevét onnan kapta, hogy Madeira szigetén ez volt a népi öltözet. A kis lyukakat azért is hímezték bele az asszonyok, hogy a nagy melegben jobban szellőzzön a ruhájuk. Idővel ezt a hímzési stílust tökélyre fejlesztették, ez pedig a divattervezőket is megihlette. 

A madeira csipkeruhákban az a legjobb, hogy míg napközben egyszerű saruval és szalmakalappal hordhatod, este feldobhatod egy ezüst nyakékkel, és máris teljesen új megjelenést kapsz. 

Lássuk, idén melyek a legszebb madeira hímzéssel ellátott csipkeruhák! 

Klasszikus leejtett vállú madeira csipkeruha

A különböző fazonú ruhák között idén az egyik legtrendibbek a fodros nyakrésszel ellátott ruhák, melyeknek lehúzható a válluk. Ehhez a ruhához a legjobban, egy egyszerű szandál és szalmakalap illik. Ha magas sarkúval veszed fel, figyelj arra, hogy a táskád és más kiegészítőid ne legyenek túl feltűnőek, hiszen a ruha már önmagában is vonzza a tekintetet.

Hosszú ujjú, földig érő csipkeruha

Ez a királynői fazon csodálatos választás lehet egy esti koncerthez vagy randihoz. A legjobban a telitalpú szandálok mennek hozzá, amitől kicsit lezserebb lesz a megjelenésed. 

Madeira csipkés strandruha

Ha épp strandruhát keresel, válaszd a madeira csipke hímzésű darabot, hiszen ennél különlegesebbet úgyse találsz! Figyelj arra, hogy a fürdőruhád is fehér vagy bézs színű legyen, így mindenkit elvarázsolsz majd a strandon. 

Gombos csipkeruha

Ezt az egyenes szabású ruhát a hosszanti gombok még légiesebbé és nőiesebbé varázsolják. Nyugodtan kísérletezz a hippi stílusú kiegészítőkkel, mint a karika fülbevaló és a bőr karkötő.