×

Stílus

Így öltözz, ha esik az eső

Az elmúlt egy hétben megállás nélkül esik az eső. Ugyanakkor nem kell lemondanunk a divatosságról csak azért, mert tartunk attól, hogy vizesek leszünk.

Ebben az időjárásban nem nagyon van kedvünk kimenni a szabadba, ha mégis, akkor sem kell arról lemondanunk, hogy a lehetőségekhez mérten divatosak maradjunk. Nézzük, mit mivel kombinálj, mit válassz, ha kint szakad az eső és mégis muszáj kimennünk.

A kabátból próbálj mindig olyat választani, amilyen esőre számíthatsz aznap. Hogy ezt példával magyarázzuk el, gyenge, szemerkélő esőben viselhetsz például egy bőrkabátot vagy farmerkabátot, alatta egy neked tetsző meleg felsővel. Erősebb záporban egy vastagabb, vízlepergető anyagú kabát, például steppelt kabát vagy parka jó választás lehet, főleg, ha kapucnis modellt választasz. A szeles, viharos időben a legbiztosabb opció mindig az esőkabát, amivel hatékonyan védheted meg a ruhádat a nedvességtől. Attól, hogy kint esik az eső és borongós az idő, a hangulatunk lehet jó és a ruházatunk pedig színes. Érdemes élénk színű esőkabátot választani.

Válassz egy kényelmes puha felsőrészt, amiben nemcsak komfortosan érezheted magad, de melegen is tart és könnyen száradnak. Egy 100% pamut pulóver például tökéletes lesz, de a 2020-as őszi trendek jegyében felvehetsz egy puha gyapjú poncsót vagy kötött köpenyt is.

Arra azért figyelj, hogyha nagyon esik és nagy pocsolyák vannak a földön, ne indulj el világos ruhában, nehogy lefröcsköljenek az autók. Bő szárú nadrágokat inkább kerüld esőben, maradj a szűkebb, bokáig érő stílusúaknál.

Esős időben a zárt magassarkú csizmák, eredeti bőr bakancsok, vízhatlan anyagból készüljön vagy impregnálható legyen a cipő felülete.

Kézitáska helyett válassz inkább egy mellkason átvethető kis oldaltáskát. Egy csinos kalap pedig a frizurádnak is védelmet nyújt a rossz időben.