×

Stílus

Divatba jött a férfifűző

A nők bizonyos szempontból könnyebb helyzetben vannak, mint a férfiak: a puha hasat, popsit megfelelő fehérnemű kiválasztásával nagyon jól kordában lehet tartani. De a férfiakat keményebb anyagból gyúrták: a sörhas megregulázása például már nehezebb feladat – ám nem reménytelen! Megérkezett ugyanis a férfifűző, amiért a forgalmazók szerint odavan az erősebbik nem.

A pocakba vágó nadrág problémája érinti a nőket és a férfiakat egyaránt. Csak idő kérdése volt, hogy megtalálják a „piaci rést” a fehérneműgyártók, és elkezdjék gyártani az alakformáló ruhadarabokat férfiak számára is.  Most, hogy egyre jobban terjed a használatuk, lássuk, mire kell ügyelni a hasleszorító övek és az alakformáló trikók kiválasztásánál.

Fotó: Shutterstock

A férfi alakformálók kompressziós hatása értelemszerűen sokkal erősebb, mint a női fehérneműké. A működési elvük ugyanaz: használatával a has kisebbnek és feszesebbnek tűnik. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ha kisebb méretet vásárolsz, akkor az jobban „soványít”. A túl kis méret valójában irritálhatja a bőrt és borzasztó kényelmetlen, ezért fontos, hogy a szokott méretedben vásárold meg ezt a funkcionális ruhadarabot.

De semmiképpen nem szabad túlzásokba esni, az extrém alakformálást meg kell hagyni azokra az alkalmakra, amikor tényleg szükség van rá!

Az anyagok gondozására is érdemes odafigyelni – és ez minden úgynevezett shapeware fehérneműre igaz -, legfeljebb 30 Celsius fokon mosd, és lehetőleg kerüld az öblítő használatát. Az ugyanis lágyítja az anyagot, ami nem igazán tesz jót az alakformáló karakterének.