×

Stílus

Ne hanyagold el a maxiszoknyát

Beköszöntött az ősz, egyre hidegebbek a napok, az elmúlt egy hétben pedig többet esett az eső, mint amennyit sütött a nap. Ilyenkor nagyon stílusos és vidám lehet a maxiszoknya, amit sokan csak nyári öltözetnek gondolnak. Tévesen!

Az idén ősszel igazán nagy divatnak számítanak a hosszú szoknyák. A legfontosabb és mindennek az alapja, hogy a megfelelő szoknyát válasszuk ki. Pár fontos szabály van, amit érdemes észben tartani. A hosszú szoknya egy igazán feltűnő darab és a szett talán legfeltűnőbb darabja.

A szoknya hossza meghatározó, a szegély vagy a bokád felett vagy a bokád alatt végződjön, soha ne közvetlenül a bokádnál, mert az előnytelenül elvágja a lábad. Sokszor hallani, hogy a hosszú szoknya csak a magasak kiváltsága, nem kell hinni ezeknek a hangoknak. Arra figyelj csak, hogyha alacsonyabb vagy, hogy a szoknya ne legyen túl bő. A függőleges csíkok emellett optikailag nyújtják az alakodat. A bő anyag miatt különösen fontos, hogy a derekadat kihangsúlyozd, ezért a felsőt lehetőség szerint mindig tűrd be, vagy kapj fel egy övet.

A maxiszoknya nemcsak bohém szetthez jó, egy elegáns inggel tökéletes munkahelyik viseletté válhat. A letisztultabb viselethez egy fekete hosszú szoknyát válassz, amit párosíts egy fehér inggel, amit gyűrj be a derekadnál.

Viszont, ha igazán bohém megjelenést szeretnél, válassz egy kényelmes, lezser pulóvert. Nyugodtan lehetsz kreatív a szín – és a mintaválasztáskor, mert ősszel az élénk színek igazán menők. Arra az alapszabályra figyelj, hogyha a szoknya mintás, a pulcsi legyen egyszínű és fordítva. Egy nyakba kötött sál vagy pár egymásra halmozott karkötő igazán bohém hangulatot biztosít a megjelenésednek.

Az őszi öltözethez tökéletesen megy, ha felveszel egy vékony pólót, topot és rá egy dzsekit vagy egy fekete, vagány bőrkabát. A farmerdzseki remekül mutat egy színes szoknyával, de ha gondolod, próbáld ki egy hosszú farmer szoknyával, de arra figyelj, hogy a két darab színe eltérő legyen.