Stílus

Hiánypótló: ötven magyar divattervezőről olvashatunk

A Színfalak mögött című rendhagyó enciklopédiában megismerhetjük mindazt, ami naggyá tette az elmúlt évtizedekben a magyar divatipart.

Ötven magyar divattervezőről írt könyvet Csalár Bence divatújságíró, divatblogger. A Színfalak mögött című rendhagyó enciklopédiában összegyűjtötte mindazt, ami naggyá tette az elmúlt évtizedekben a magyar divatipart.

Az exkluzív kiadványban a kezdeti divattörténeti áttekintést követően eddig sosem látott alapossággal ismerteti a hazai dizájner szféra meghatározó műhelyeit, a kreációk születését az alkotók személyes történeteivel együtt. Az 50 magyar tervezőt bemutató könyvben Zoób Katitól kezdve Abodi Dórán át egészen a Pécsi Kesztyűmanufaktúráig vagy a Tisza cipőig megannyi érdekes, eddig még sosem hallott történetet olvashatnak sok-sok személyes, néha megindító sztorival fűszerezve sikerekről, világsztárokról és elhivatottságról: teljes értékű ábrázolását egy izgalmas, fejlődő és ígéretes korszak kezdetének.

Werkfotó

A könyv magyar és angol fordításban is megjelent, mindkét borítón Mihalik Enikő világhírű, magyar topmodell szerepel, az a békéscsabai lány, akinek nemzetközi modellkarrierje szinte mesébe illően alakult. A világ vezető divatlapjainak sztárja azt mondta: megtiszteltetésnek tartja, hogy a könyv a borítóján szerepelhet, hiszen ilyen jellegű kötet a magyar divatról még sosem született.

A sok-sok fotóval illusztrált könyv két borítóját és Enikő további képeit a Londonban élő, Junior Prima-díjas magyar fotós, Martin Wanda készítette, míg a belső anyagokat Bodnár Zsófia készítette.

A könyv a Boook Kiadó gondozásában a Magyar Divat & Design Ügynökség szakmai partnerségével jelent meg.