×

Stílus

Már lehet regisztrálni a Divat & Design Pályázatra

Megjelent a 7 milliárd forint keretösszegű, a divat- és dizájnipari mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) fejlesztését támogató pályázati felhívás.

Megjelent a 7 milliárd forint keretösszegű, a divat- és dizájnipari mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) fejlesztését támogató pályázati felhívás, a vállalkozások a divatdesignpalyazat.ifka.hu oldalon regisztrálhatnak az előminősítésre, ami a pályázaton való részvétel egyik feltétele – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-vel.

Az ITM és a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) szakmai együttműködésének eredményeként megjelent felhívás célja a divat- és designipari tervező-gyártó kkv-k megújulását elősegítő technológiai fejlesztések támogatása, ezzel működésük és munkahelymegtartó, valamint jövedelemtermelő képességük megerősítése.

Fotó: Shutterstock

Bata-Jakab Zsófia, az MDDÜ vezérigazgatója elmondta, a divat- és design ágazatban rejlő potenciál és a jövőbeli bővülés miatt a járvány idején kiemelten fontos a magyarországi kapacitások megvédése, versenyképessé tétele és ezzel egy időben az iparág számára a válság adta lehetőségek kihasználásának támogatása.

A magyarországi piac mérete és adottságai miatt kiemelten fontos, hogy a sikeresen pályázó vállalkozások a támogatással növelni tudják exportjukat és nemzetközi digitális jelenlétüket is.

A fejlesztési források hatékony felhasználása érdekében a pályázaton való részvétel egyik feltétele az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. előminősítési igazolásának megszerzése. Az érdeklődők a divatdesignpalyazat.ifka.hu oldalon regisztrálhatnak, és jelezhetik az előminősítésen való részvételi szándékukat. A pályázat beadására az előminősítések birtokában 2021. januártól lesz lehetőség.

A felhívás a www.palyazat.gov.hu címen érhető el – olvasható az ITM közleményében.