×

Stílus

Melyik sapka áll jól igazán?

Veled is előfordult már, hogy bár kint tomboltak a mínuszok, mégsem vettél fel sapkát, mert nem állt jól? Nos, a megfelelő sapka kiválasztása kicsit sem könnyű, hiszen nem mindenkin áll jól a bojtos, kötött változat, másokon meg egyenesen előnytelenül mutat a fejre simulós sapi. 

Hogy kiküszöböld ezt a problémát, mutatjuk, melyik sapka fog jól állni az arcformádhoz

Ha szögletes az arcod

Ha az állkapcsod erősebb az átlagnál, érdemes olyan sapkát választanod, ami kicsit puffos fazonú, hogy optikailag keskenyítsd vele az arccsontod. Neked nagyon jól fognak állni a skót sapkák, illetve az aszimmetrikus fazonok. A fejre simulós darabokat viszont jobb, ha hanyagolod.

Fotó: Shutterstock

 

Ha ovális az arcod

Szerencséd van, mert az arcformádhoz szinte minden sapka jól áll. Hordhatsz akár nagy karimájú kalapot, vagy kötött sapkát, egy dologra érdemes figyelned: ne hordd nagyon fent, inkább húzd a lejjebb, mert, ha túl magasra húzod, az optikailag még jobban megnyújthatja az arcodat.

Fotó: Shutterstock

Ha kerek vagy szív alakú az arcod

Ha kerekebb az arcod az átlagnál, érdemes optikailag keskenyíteni, nyújtani. Ennek a legjobb módja, ha a sapkát minél magasabbra húzod, hogy a homlokod teljes felülete látszódjon, illetve a sapka kicsit puffos legyen a fejed tetején. Így vékonyabbnak fog tűnni az arcod, és magasabbnak a homlokod. 

Fotó: Shutterstock