Az ezerarcú pörkölt

Bármiből lehet pörköltet készíteni, amely nagyon finom és sokoldalúan felhasználható. Vegetáriánusok előnyben, mert rengeteg féle zöldség alkalmas pörköltnek és vannak meglepő alapanyagok is.

A gyógyító zsálya varázslatos ereje

Az orvosi zsálya latin neve a „salvere”, vagyis „megőrizni” szóból ered, ami minden bizonnyal arra utal, hogy rengeteg betegséget gyógyít. Néhány helyen ennek megfelelően növényi aszpirinnek is szokták nevezni. Mi utánajártunk, hogy miért.

67 éves lett Fatou, a világ legidősebb gorillája

A berlini állatkert gondozói különleges csemegekosarat készítettek az idős állatnak. Fatou kalandos úton került Berlinbe. Egy matróz szállította magával, aki egy kocsmai tartozását úgy fizette ki, hogy a kölyökmajmot a vendéglősnek ajándékozta.

Nagy Boginak komoly lelki munka a dalszerzés

A Duna közkedvelt, Csináljuk a fesztivált! című zenés műsorának zsűrijéből is ismert előadó, Nagy Bogi hatalmas lendülettel veti bele magát a koncertszezonba, hiszen elkészült új albuma. Az énekesnő a Petőfi Rádió műsorában beszélt arról, hogy a zenei mellett komoly lelki munkát is jelentett neki a dalszerzés.

Bodrogi Gyula: A színész csak teszi a dolgát, játszik

A Nemzet Színészét az M5 kulturális csatorna Librettó című műsorában köszöntötték 90. születésnapja alkalmából. A Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, rendező, színházigazgató, érdemes és kiváló művész – egyik leghíresebb szerepéhez kapcsolódva – egy Süsü figurát kapott ajándékba a TV Maci-bolt jóvoltából. A gesztust megköszönve a...

Ételek és italok, amelyek felelősek a bőrünk öregedéséért

Ahogy sokat tehetünk az egészségünkért és a bőrünk szépségéért ételekkel, úgy rombolhatjuk is a táplálékunkkal. Vannak kifejezetten bőrt öregítő ennivalók, amelyeket azért nem is olyan nehéz lecserélni.

Kijevi csirkemell, ropogós sült burgonyával és paradicsomsalátával

A zöldfűszeres vaj megbolondítja az ízeket.

Mező Misi élete legfájdalmasabb időszakáról, édesanyja haláláról beszélt

Ha újra találkozhatna elvesztett édesanyjával, pontosan tudja, mit mondana neki – osztotta meg a Duna Jézus és… című sorozatának legutóbbi epizódjában a műsorvezető, Mező Misi. A gyász érzékeny témájáról – a szakértők mellett – három veszteséggel élő vendéggel beszélgetett.