Aki későn fekszik, gyakrabban küzd depresszióval

Egy új kutatás rávilágított arra, hogy azok az emberek, akiket éjszakai baglyoknak nevezünk, nagyobb eséllyel küzdenek mentális problémákkal.

Hogyan napozzunk biztonságosan?

A napsugárzás mindenkire máshogyan hat, attól függően, hogy hol és mikor ér bennünket, valamint hogy bőrtípusunk miként reagál a napfényre. Ahhoz, hogy a napsütés jótékony hatásait a legjobban élvezhessük, fontos a megfelelő védelem. A napvédelemhez szakértőnk, Dr. Altmayer Anita ad hasznos tippeket.

Veréb Tamás dalban énekelte meg a családja iránt érzett hálát

Hálából írta családjának az Örök álmodozó című dalát az énekes, színész. A Dunán bemutatott Aranybulla tévésorozat és a Csináljuk a fesztivált! showműsor szereplőjeként is ismert Veréb Tamás az Önök kérték vendégeként elhunyt nagymamájáról is megemlékezett, aki – szerencsére – még hallhatta szerzeményét.

Először láthatták a rajongók nyilvánosan a kemoterápiával kezelt Katalin hercegnét

Karácsony óta először jelent meg nyilvános eseményen a rákos megbetegedéssel küzdő Katalin walesi hercegné. A brit trónörökös felesége a III. Károly király hivatalos születésnapjának alkalmából rendezett katonai díszszemlén tűnt fel gyermekei társaságában. Katalin pénteki üzenetében elmondta, jól halad a kezelése.

Mi adhat reményt, ha elvesztjük a szeretteinket?

A Jézus és… című műsor évadzáró epizódjának alapfogalma a remény volt. A Duna sorozatának műsorvezetője, Mező Misi három élethelyzeten – köztük a veronai buszbaleset egyik áldozatának családján – keresztül mutatja be, hogy még a legnehezebb helyzetből is van kiút.

A tökéletes franciakrémes

Ki nem szereti az isteni franciakrémest? A lágy vaníliakrém, a könnyű hab, a tetején roppanós cukormáz... Amilyen tökéletesen hangzik ez a sütemény, valójában annyira könnyű elrontani. Hiszen a krémnek lágynak, mégis szilárdnak kell lennie, a vanília ne legyen túl édes, de legyen íze, és hát valljuk be, a cukrászdákban sokszor nem tökéletes az alapanyagok minősége...

A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat a MOZ.GO Magyar Mozgókép Fesztiválon Veszprémben

A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig a film alkotója, Koltai Lajos lett a Veszprémben rendezett MOZ.GO filmfesztiválon.

Pitti Katalin életében fontos szerepet tölt be a hit

A Liszt Ferenc-díjas, érdemes és kiváló művész a közelmúltban a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja lett. Az elismerés jelentősége mellett pályája indulásáról, hitéről és őrangyalairól, valamint a zenei pályán szárnyait bontogató unokájáról is mesélt a Duna délutáni magazinjában.