Ez már nem sci-fi, hanem a valóság: konyhakert a Marson

Holland kutatók növényt termesztettek a Mars és a Hold talajához hasonlító, az amerikai űrkutatási hivatal szakemberei által kifejlesztett talajban. Kutatásukból kiderült, hogy nemcsak lehetséges élelmet termelni a vörös bolygón és a Holdon a jövendő lakóik számára, hanem életképes magokat is lehet nyerni belőlük növénytermesztéshez!

Ismét ott van egy magyar a világ legjobb fotósai között

A bécsi Természettudományi Múzeumban hirdették ki a világ legnagyobb fotópályázatának nyerteseit. A világ legkülönbözőbb részeiről származó fotók az élet szépségeire hívják fel a figyelmet. A fődíjat és az ezzel járó CEWE Photo Award díjat egy német fotós, Ina Schieferdecker vehette át. A természet kategória legjobbja honfitársunk, Daróczi Csaba lett.

Lara Fabian elhalasztja budapesti koncertjét

November helyett jövő májusban lesz Lara Fabian koncertje Budapesten - Az énekesnő televíziós kötelezettségei miatt jövőre halasztja idén novemberre tervezett kelet-európai koncertjeit. A belga-kanadai énekesnő november 5. helyett 2020. május 28-án lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.

Divatba jönnek a megfizethető menyasszonyi ruhák

Egyre inkább terjednek azok az esküvői ruhák, amelyek a felkapott szalonok műhelyeitől távol készülnek. Nyilván nem egyedi darabokról van szó, de ez nem feltétlenül jelenthet problémát, hiszen elég kicsi a valószínűsége annak, hogy az anyakönyvvezetőhöz menet szembejön veled egy menyasszony – ugyanabban a fehér ruhában, amit életed legfontosabb napján te is magadra...

Hazai „szuper” élelmiszerek

A hazánkban fellelhető alapanyagok is tartalmazzák azokat a fontos és gyógyító tápanyagokat, mint a szuperételeknek címkézett társaik. Ilyen super food például az avokádó vagy a chia mag.

Kimerült vagy? Változtass az életmódodon

Egyre többen érzik azt, hogy nem csupán fáradtak a hétköznapok kihívásaitól, hanem egyenesen kimerültnek érzik magukat. De semmi pánik, van megoldás arra, miként nyerhetjük vissza energiánkat.

Egy elpusztíthatatlan Orion kalandjai

Az 1993-as magyar roadmovie főszereplője egy Orion gyártmányú óriástelevízió, amelyet parádés körülmények között kisorsolnak... Nyugattól keletre, avagy a média diszkrét bája – pénteken 22.12-től a Duna TV-n.

Ezek a csillagjegyek a legtudatosabbak

Nem mindenki szereti, ha azt tapasztalja az életében, hogy ahogy esik, úgy puffan. Sokan szeretik előre megtervezni, és minden egyes lépésre gondosan felkészülnek. Ha hiszed, ha nem ezt a tulajdonságot is tudja befolyásolni a horoszkóp.