Novodomszky Éva és a gödöllői kastély

Egy igazán különleges időutazáson vehetnek részt a Vár a Kárpát-medence nézői: Novodomszky Éva a Gödöllői Királyi Kastélyba látogatott el és mutatta be szépségeit Wittelsbach Erzsébet magyar királyné, vagyis Sisi oldalán. A séta végén, ahol a múlt emlékei a jelen szépségeivel fonódnak össze, a Családi kör műsorvezetője is korabeli viseletet öltött.

A 21. század legjobb pólósa, Benedek Tibor ötvenkét éve született

A világ egyik legjobb balkezes vízilabdázója, a háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok klasszis egész pályafutására az volt jellemző, hogy nem ismert lehetetlent, amit elhatározott, azt megvalósította.

Életmentő tippek a kánikulában a vízi rendészettől, hogy mindenki hazaérjen

A tartós forróságban telítettek a strandok, a folyópartok és tópartok. A nyári szezon beköszöntével a családdal, barátokkal előszeretettel látogatja mindenki a balatoni strandokat is, ám a fürdőzés mindig magában hordozza a balesetek veszélyét. Mit tehetünk, hogy biztonságban tudjuk magunkat és szeretteinket? Kérdéseinkre Horváth László rendőr ezredes, a Balatoni...

A szexualitás dimenziói – Fájdalmas igazságokat jár körül a Lélekutakon Bagdy Emőkével negyedik adása

Megdöbbentő tények és hasznos tanácsok hangzanak el a párkapcsolatok problematikáját és a szexualitást boncolgató Lélekutakon negyedik adásában, amelyben Bagdy Emőke professzor asszony beszélgetőtársa Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató, főiskolai tanár.

Kutyák rekedtek a forró autóban

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közösségi oldalán azt is ismertették, hogy mire számítson az, aki gyereket vagy állatot az autóban hagy a nyári hőségben, ezzel életveszélynek kitéve őket.

A nagy hőség miatt megtelt kismamákkal és újszülött babákkal a szülészeti osztály

A gyerekekre és a kismamákra kiemelten kell figyelni a nagy hőségben. Érdemes a reggeli órákban levegőztetni a kicsiket, a nagy forróságban pedig inkább a lakásban maradni. A kismamáknak is jobban kell vigyázniuk magukra. A legfontosabb a megfelelő folyadékpótlás.

Állatok a rekkenő hőségben

Mindenkit megnyugtatott Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője, aki a hirado.hu-nak elmondta: az állatok köszönik szépen, jól érzik magukat a rekkenő hőségben is.

Hogy bírjuk ki az elképesztő kánikulát?

Az elmúlt napokban tapasztalható és a hétvégéig is kitartó kánikula a fiatalok és az idősebbek szervezetét egyaránt megterheli. Sok folyadék fogyasztása mellett védekezni kell az extrém meleg ellen, de nem mindegy, hogyan. A hirado.hu olvasóit Bense Tamás orvos látja el hasznos tanácsokkal.