×

A hét, amikor Budapestet ellepi a képzőművészet

Hetven budapesti kortárs galéria, kiállítótér, múzeum és műterem várja az érdeklődőket az 5. Budapest Art Week képzőművészeti eseménysorozat keretében október 16. és 25. között.

Spanyolországban is sikeres Drakulics elvtárs

A borzongató mozifilmek nagy presztízsű nemzetközi seregszemléjén a Drakulics elvtárs is díjjal távozott.

Mi lesz veletek, korallok?

Drámai pusztulásról számol be egy friss tanulmány: az ausztrál Nagy-korallzátony az 1990-es évek óta korallpopulációjának több mint felét elveszítette. A korallok sokféle állat otthonául szolgálnak, belegondolni is szörnyű, hogy milyen következményekkel járhat, ha folytatódik ez a tragikus folyamat.

A játszótereknek is közük lehet a gyerekek egészségéhez

Az erdőterületről származó talajjal és növényekkel borított játszótér erősíti a gyerekek immunrendszerét – ezt állapították meg finn és cseh kutatók.

Korszerűsítsd otthonod, hogy kevesebb legyen a fűtésszámlád

A hűvös, már-már hideg idő beköszöntével igencsak észrevesszük, hogy mennyire korszerű energetikailag az otthonunk. A magyarországi családi házak és épületek hőszigeteléséről, energetikai korszerűsítéséről egy szigetelőanyagokat forgalmazó cég és a Magyar Családi Ház Tulajdonosok Egyesülete készített felmérést.

Megszületett Orbán Viktor ötödik unokája

A miniszterelnök erről a Facebook oldalán számolt be.

Akik a művészek mögött állnak

Sokszor azt gondolhatjuk, hogy a menedzserek élete a koncerteken, fesztiválokon való részvételekből áll. De, hogy valójában mi mindennel is kell foglalkozniuk, ebbe engednek ez alkalomból bepillantást nekünk. Milyen feladataik vannak? Hogyan dolgoznak? Milyen kihívásokkal kell szembenézniük?

Egyedülálló segítség látássérülteknek

Látássérülteknek segítenek a számítógépet használni az ország licenc program keretein belül ingyenesen letölthető programok. Most meghosszabbították a program idejét, amelyet a Belügyminisztérium Informatikai Helyettes Államtitkársága támogat.