A Titanic legendája

A Titanic süllyedése hatalmas katasztrófa volt, történeteit és süllyedésének körülményeit ma is kutatják.

Otthonunk, a Föld

Április 22. - a Föld napja. Ez alkalomból különféle eseményeket rendeznek világszerte, - idén nagyrészt online formában - melyekkel felhívják a figyelmet a bolygónk természeti környezetének megóvására.

Mit egyen a gyerek?

Egy gyermek helyes táplálása már a magzati korban elkezdődik. Így az anyának kulcsszerepe van a gyerekek egészséges étkezésének kialakításában.

A segítség gyógyító ereje

Szuperhősöknek beöltöző szupercsapat, igazi barátokká váló egyetemisták, minilovas foglalkozások és a tananyag pótlásában segítő önkéntesek - ez csupán néhány azok közül a kezdeményezésekből, mellyel a kórházi ápolásra szoruló, beteg gyerekeknek szeretnének segíteni.

Állataink karantén idején

Nem csak nekünk, embereknek borult fel a napirendünk, az életritmusunk, a biztonságérzetünk, a velünk élő kedvenceink sem értik, mi történt a világgal az elzárkózás hónapjaiban.

Lakberendezési hibák a nappaliban

Mindenki álmodozik a tökéletes nappaliról, ahol minden úgy áll és fest, ahogy az a lakberendezési magazinokban lenni szokott. A valóság azonban nem mindig tükrözi az elképzeléseinket, sokszor pedig nem is jövünk rá, mik azok az apró hibák, amik miatt valamiért nem az igazi a látvány.

Védjük együtt a denevéreket!

A denevérek védelmére és fontos ökológiai szerepére hívta fel a figyelmet a Fővárosi Állat- és Növénykert a szombati denevérek világnapja alkalmából.

Ezért olvass sok mesét a gyermekednek!

Mesélni és mesét hallgatni egyaránt szórakoztató, mert közben egy olyan világba repíthet a képzeletünk, amelyik sokkal színesebb és érdekesebb, mint a valóság. Királylányok, sárkányok és hercegek földjére, ahol a jók elnyerik méltó jutalmukat. Ezt a gyerekek is nagyon jól tudják, mégis mindig izgulnak, mert sosem lehet tudni, milyen fordulatot hoz a mese vége.