×

Ezek 2020 legjobb épületei - Videókkal!

Egy debreceni családi ház, a budapesti Metrodom-Panoráma lakópark, valamint a szentendrei Ferences Gimnázium új épületszárnya nyerte a 2020. évi Építészeti Nívódíjat. Három kategóriában: új építésű ingatlanok, innovatív projektek és rekonstrukciós kategóriában keresték a legjobb épületeket.

Ne hanyagold el a maxiszoknyát

Beköszöntött az ősz, egyre hidegebbek a napok, az elmúlt egy hétben pedig többet esett az eső, mint amennyit sütött a nap. Ilyenkor nagyon stílusos és vidám lehet a maxiszoknya, amit sokan csak nyári öltözetnek gondolnak. Tévesen!

Hollywood kaméleonjai - ők a legnagyobb átalakulóművészek

Egy valóban elhivatott színésznek semmi sem állhat az útjába, hogy tökéletesen átélhessen egy szerepet. Különösen Hollywoodra igaz ez, ahol a legelszántabbaknak hetek alatt kell lefogyniuk, vagy meghízniuk egy-egy szerep kedvéért.

A kemény üzletasszonyt senki sem szereti. Kivéve...

Az utolsó szó című 2017-es amerikai vígjátékban Shirley MacLaine (Harriet) egy kemény üzletasszony bőrébe bújik. 

Charlie Chaplin romantikája mesteri lett

Nagyvárosi fények címmel bemutatót tartott a Játékszín. Chaplin 1931-ben forgatott, azonos című némafilmjének színpadi adaptációját Szente Vajk vitte színpadra.

Magyar könyv készült Terence Hillről

Zsugabubus címmel könyv született Terence Hill világhírű olasz filmszínészről. A szerző Király Levente, a közmédia szerkesztője, aki korábban Bud Spencerről is könyvet jelentetett meg.

Mandulaolaj - a hajadra is kenheted

Értékes összetevői miatt a mandulaolaj kiválóan alkalmas a bőr és a haj ápolására, emellett a konyhában is jó hasznát veheted. Ha a bőrödet ápolod vele, erősödni fog a természetes védekezőképessége és rugalmasabb lesz – de a hajad is meghálálja, ha finoman beledolgozod.

Zseniális ricotta-torta: A tésztáját 10 perc alatt összedobhatod

A könnyen összeállítható, ráadásul ízletes édességek mindig lenyűgözik az egyszeri háziasszonyt. Nincs ez másképpen ezzel a ricotta-tortával sem, amelynek az összeállítása valóban nem tart sokáig, 10 percnél többet nem igényel. A sütésre számíts 50 percet.