×

Te + Én

4 ok, amiért nem állunk készen egy új kapcsolatra

Sokunknak vannak olyan életszakaszai, amikor kicsit háttérbe szorul a magánélet. Lehet, hogy mindez nem tudatos, egyszerűen azért alakult így, mert épp nem vagyunk kapcsolatban és életünk párja még nem bukkant fel a láthatáron, de számos más ok is húzódhat a háttérben. Ilyenkor ne ostorozzuk magunkat, és ne foglalkozzunk azokkal, akik számon kérik rajtunk, hogy szinglik vagyunk, csak gondoljuk át, hogy miért alakult így. Íme, 4 ok, ami miatt érthető, ha még nem állunk készen egy új kapcsolatra.

Más van a fókuszban

Bár sokan képesek rá, hogy egyensúlyozzanak a munka, a család, a párkapcsolat és az önmegvalósítás között, nem mindenki képes erre és ezzel semmi baj nincs. Ha úgy döntünk, hogy életünknek ebbe a szakaszában magunkra fókuszálunk, szükségünk van, hogy legyen egy kis időnk és terünk, hogy kipróbálhassuk magunkat bizonyos dolgokban, az teljesen természetes. Nem kell azért belevágnunk egy kapcsolatba, mert nagy rajtunk a nyomás, adjunk időt magunknak, magunkra.

Fotó:http://kaboompics.com

Fotó:http://kaboompics.com

Nem megfelelő az időzítés

Lehet, hogy találkoztunk már azzal, akivel el tudjuk képzelni az életünket, de egyszerűen nem volt jó az időzítés, nem tudtuk volna összeegyeztetni, összecsiszolni az életünket. Csak azért, hogy legyen valakink, ne vágjunk bele a nem megfelelő kapcsolatba.

Ha sok utazással jár a munkánk

Egy tartós kapcsolat vagy házasság fenntartása nem könnyű, főleg, ha olyan a munkánk, amely sokszor még a munkaidőn túl is egész embert kíván. Tudjuk jól, hogy ha megtaláljuk majd az igazit, gond nélkül mondunk le a sok utazással járó munkáról a kapcsolatunk érdekében, de addig is élvezzük, hogy felelősségteljes pozíciónk van, amely során többet láthatunk a világból.

Szeretnénk időt fektetni magunkba

Az élet egy nagyszerű utazás, ami során folyamatosan új dolgokat tanulhatunk a világról és saját magunkról is. Előfordulhat, hogy akkor jövünk rá, hogy mit is akarunk kezdeni az életünkkel, amikor épp egyedül vagyunk. Ekkor van időnk arra, hogy belevágjunk egy új tanfolyamba, egy új munkába, egy új hobbiba, amiben kiteljesedhetünk. A szakértők szerint is az a legjobb, ha rájövünk arra, hogy kik is vagyunk, mielőtt összekötjük valakivel az életünket.