Te + Én

9 dolog, amit az érett nők nem tesznek meg egy párkapcsolatban

Ahogy egyre tapasztaltabbak leszünk a párkapcsolatok terén, egyre kevesebb amatőr hibát vétünk: jó esetben önbizalmunk nagyobb, nyugodtabbak vagyunk, és kevésbé viselnek meg minket az érzelmi hullámzások, mint 20 évesen. S ez így is van jól.

Barátságaink a legfontosabbak

Már nem távolodunk el a barátainktól azért, mert egy férfi jött az életünkbe, és képtelenek vagyunk lélegezni is nélküle. Már tudjuk, hogy a barátságok sokkal szilárdabb talajt jelentenek a sokszor ingadozó szerelemnél, egymás támaszai vagyunk, és igenis időt szánunk arra, hogy együtt legyünk. Ha pedig párunk teszi ezt saját barátaival, akkor nem kapunk féltékenységi rohamot.

Értékeljük, amink van

Főleg egy hosszú távú kapcsolatban fordulhat elő, hogy egy idő után nem értékeljük a másikban azokat a dolgokat, amiktől az elején még elolvadtunk. Egy érett nő tudja, hogy megosztani az életünket a szerelmünkkel igazi ajándék, és nem felejt el érte hálásnak lenni, köszönetet mondani.

Fotó: iStock.com/Ridofranz

Fotó: iStock.com/Ridofranz

Anyagi függetlenség

A lehető legjobb kombinációt az jelenti, ha két anyagilag egymástól független ember kerül egy párkapcsolatba, s az sem baj, ha külön kasszán is maradnak. Egy érett nő nem adja fel anyagi biztonságát egyetlen férfi kedvéért sem, és nem kuncsorog zsebpénzért párjától.

Még ha van is listánk a másik negatív tulajdonságairól, nem olvassuk mindennap

Ha maga a kapcsolat jó, akkor igyekszünk nem a másik idegesítő szokásaira odafigyelni és megpróbálni kijavítgatni, hanem azt nézzük, ami jó, ami épít, aminek örülni lehet. Ekkorra már tisztában vagyunk saját hibáinkkal is, így könnyebb megbocsátani a másiknak a az övéit.

Nem adjuk fel az álmainkat

Fiatalon még, főleg, ha nem tudjuk, mit kezdjünk magunkkal, sokszor valljuk párunk álmait sajátunknak. Érettebb fejjel már pontosan tudjuk, mit szeretnénk, és az álmainkat meg is valósítjuk. Egy jó kapcsolat a lehető legjobbat hozza ki belőlünk, így van esélyünk új és új dolgok megvalósítására, párunk pedig támogat minket ebben.

Tudjuk, hogy nem csak egyféle recept van a boldogságra

Mindenki másképp képzeli el a boldogságot, ráadásul álmaink életkorunk, élethelyzeteink szerint változnak. Kit ez tesz boldoggá, kit az, egy kapcsolat pedig akkor jó, ha legalább néhány közös álom, örömforrás akad. Ugyanakkor képesek vagyunk rá, hogy ha partnerünk időnként egyedül szeretne lenni, megadjuk az ehhez szükséges szabadságot neki, és nem gondoljuk, hogy csak úgy érezheti jól magát, ahogy mi.

Fotó: iStock.com/Ridofranz

Fotó: iStock.com/Ridofranz

Nem adjuk fel az önbecsülésünket

Fiatalon még a sárba döngölhet egy szakítás, mert úgy érezzük, minden értékünket elvitte magával, vagy éppen magunkra vesszük a másik utolsó gyalázkodásait. Egy bizonyos élettapasztalattal a hátunk mögött már el tudjuk engedni mások rosszindulatú kritikáit, de nem is kötjük össze az életünket olyan férfival, aki nem értékel minket.

Nem vesszük könnyen a szeretlek szót

Emlékszünk még, fiatalon állandóan ezt hajtogattuk a másiknak, szívecskéket küldözgettünk, és egész rózsaszín álomvilágot építettünk a kapcsolat köré? Egy idő után már nem vágjuk rá az első randi után, mennyire szeretjük a másikat, tudjuk, hogy ennek súlya van, és a megfelelő időt is érdemes kivárni vele.

Nem kürtöljük világgá a szerelmünket

Érettebb fejjel már nem érzünk arra égető vágyat, hogy az egész világgal közöljük, milyen nagyszerű fickót fogtunk ki magunknak. S nemcsak azért, mert sokszor bonyolódtunk már olyan kapcsolatba, amit ajánlatosabb volt az elején titokban tartani. Egyszóval, nem írjuk ki rögtön a Facebookra, hogy örökké vele fogunk élni, hogy aztán két hét múlva törölhessük az egészet.