Te + Én

Összeköltözés utáni intő jelek, hogy mégsem a párunk az igazi

A randizgatás nagyon izgalmas dolog, de a kapcsolat próbája igazán akkor érkezik el, ha összeköltözünk a párunkkal. Ilyenkor ugyanis olyan oldalát is megismerhetjük, amelyre korábban nem volt lehetőségünk, és a folyamatos együttlét akár arra is rávilágíthat, mi a rossz a kapcsolatunkban. Ha ezeket az intő jeleket tapasztaljuk, gondolkodjunk el azon, hogy mennyire jó ötlet együtt maradni!

Sokszor érezzük, hogy útban van a másik

Valójában azért van útban, mert ott lakik, és ez minket azért zavar, mert nem szeretnénk, ha ez így lenne – ha azt vesszük észre, hogy nem érezzük jól magunkat azért, mert a másik a közelünkben van, akkor el kell gondolkoznunk, mennyire vagyunk szerelmesek valójában.

Már semmit nem csinálunk együtt

Az összeköltözésnek nem kellene azt jelentenie, hogy innentől a közös programok egyedül a tévénézésre korlátozódnak – ha ez így van, akkor valamelyikünk belelustult a kapcsolatba. Ezen persze még lehet segíteni, és nem feltétlenül jelenti azt, hogy szakítanunk kéne, de érdemes odafigyelni erre az intő jelre is.

Fotó: iStock.com/Wavebreakmedia

Fotó: iStock.com/Wavebreakmedia

Arról ábrándozunk, hogy milyen jó lenne újra egyedül lakni

Ha a gondolat, hogy életünk végéig a párunkkal kell együtt laknunk, teljesen kiakaszt minket, és szívesebben élnénk újra egyedül, az bizony elég egyértelmű jel: nem érezzük jól magunkat a másikkal. Ha néha eszünkbe jut, milyen jó is volt a magány, azzal még nincs baj, csak azzal, ha inkább választanánk ezt, mint az együttélést.

Nem döntünk együtt semmiben

Az együttlakás olyan, mint egy miniházasság: gyakorolhatjuk, hogy együtt kell meghoznunk a döntéseket, leginkább azokat, amelyek a közös lakóteret illetik. Ha a párunk erre nem képes, vagy azt vesszük észre, hogy nekünk esik nehezünkre, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy meg tudjuk-e tenni valaha a következő lépést, vagy csak az időnket vesztegetjük.