×

Te + Én

Ezeket a dolgokat tegyük, hogy egyedül is jól érezzük magunkat

Ha valaki egyedülálló, az még korántsem jelenti azt, hogy boldogtalan. Ne szomorkodjunk vagy essünk kétségbe azért, mert éppen nincs párunk, vagy csak nem ér rá. Inkább élvezzük ki a szabadságunkat, vagyis legyünk boldogok és ezeket a dolgokat tegyük, hogy egyedül is jól érezzük magunkat.

A rendszertelenség hosszú távon fárasztó és szorongást kelthet, ezért törekedjünk arra, hogy kialakítsunk magunknak egy napi rutint. Legyenek megszokott dolgaink, amiket minden reggel megcsinálunk, ahogyan a napunkat tervezzük. A munka utáni szabadidőnket is okosan osszuk be, és hagyjunk jó sok időt arra, hogy önmagunkkal foglalkozhassunk. Szépüljünk, épüljünk, nevessünk sokat.

Élvezzük az ételeket

Csak azért, mert egyedül élünk, még nem kell lemondanunk a finom vacsorákról és a gyertyafényről, sőt! Főzzünk valami finomat magunknak és adjuk meg a módját, még ha egyedül is ülünk az asztal mellett. Egy élvezetes étkezés igazán fel tudja dobni a napunkat, a hangulatunkat. Ha nincs kedvünk főzni, rendeljünk valamit – senki nem fogja az orrunk alár dörgölni.

Fotó: Unsplash/ Tim Gouw

Fotó: Unsplash/Tim Gouw

Utazzunk egyedül

Az önismeret egyik legalkalmasabb módja, ha egyedül kelünk útra és fedezünk fel új helyeket, tájakat. Nézzünk ki egy úti célt, ahová már rég el szerettünk volna jutni, és szervezzük meg a következő hétvégére. Ha nincs kedvünk egyedül menni, elhívhatjuk az egyik barátnőnket is, de érdemes kipróbálni az egyedül utazást – megéri!

Ápoljuk a lelkünket…

A szingliség kiváló lehetőséget adhat arra, hogy felfedezzük saját magunkat. Hogy megtaláljuk önmagunkban azt az embert, akik valójában vagyunk. Hagyjunk erre időt és lehetőséget önmagunknak – meditáljunk, figyeljük a gondolatainkat, az érzelmeinket, a cselekedeteinket –, és fedezzük fel saját magunkat.

…és a testünket is

Használjuk fel a szabadidőnket arra, hogy az egészségünkkel is foglalkozhatunk. Keressük meg a számunkra legjobb, legélvezetesebb mozgásformát, és iktassuk be a menetrendünkbe. Jobban érezhetjük magunkat tőle – és jobban is nézhetünk ki!