Te + Én

4 dolog, amire a kiegyensúlyozott felnőtt nő képes

Eszünk ágában sincs megmondani, milyen az ideális nő, hiszen mindig olyan, amilyenek épp vagyunk: sokféle. A kiegyensúlyozottság és a – kortól független – lelki érettség viszont mindenképpen előrevisz...

Tökéletes randit képes szervezni… önmagának

Nem, nem egy férfi számára, hanem csak és kizárólag egyedül, merthogy a kiegyensúlyozott felnőtt nő képes arra is, hogy önmaga legjobb társasága legyen. Elvégre akadnak idők, amikor nincs társa, vagy épp a párja nélkül töltene egy kis időt. Aki az önrandit ügyesen szervezi, az jó eséllyel kiváló önismeretnek örvend, és az egészséges önszeretet sem áll távol tőle… mindez pedig máris egy ideális kapcsolat alapja.

Fotó: unsplash.com/Kinga Cichewicz

Fotó: unsplash.com/Kinga Cichewicz

Legyen egy vészhelyzetkajája, amit bármikor el tud készíteni

A vészhelyzetkaja egy egyszerű, tápláló egytálétel, aminek minden összetevője ott van a kamrában, polcon, hűtőben – amint kifogyott az egyik, a legközelebbi bevásárlás idején azonnal pótoljuk. Harminc perc alatt elkészül, és a családban mindenki szereti. Egy tökéletes tipp a tonhalas tészta: spagetti, tonhalkonzerv, sűrített paradicsom, só, bors, olívaolaj, olajbogyó, csili, a citrom és a sajt már opcionális.

Össze tudjon állítani egy szettet turkálós holmikból

Aki képtelen a rendelkezésére álló tengernyi olcsó, könnyen elérhető holmiból egy korrekt öltözéket összerakni, azt valószínűleg hiába vinnénk a Burberrybe vásárolni. Ez a gyakorlat egyébként abban is segít, hogy meglásd a lehetőséget a lazán szekrénybe dobott, százéves holmikban is, és így a környezetedet is védd a fast fashion által generált szemét felhalmozásától.

Tudja, mikor jött el az ideje a búcsúnak

A végére hagytuk, de talán ez a legfontosabb mind közül: jó, ha egy nő pontosan tudja, mikor kell megszabadulnia mindattól, ami már csak hátráltatja az életben: legyen szó régi ruhákról, bútorokról, fotókról, egy idegesítő, lehúzó munkahelyről vagy épp egy bántalmazó, destruktív párkapcsolatról.