Te + Én

Sztárpárok, akikre ennyi év után is jó ránézni

Híresek, szépek, sikeresek, és mégis évtizedek óta élnek boldog házasságban ugyanazzal az emberrel: nem sok ilyen sztárpárt találunk Hollywoodban, de akiket igen, azokat érdemes részletesebben megismerni.

Tom Hanks idén töltötte be a 62. életévét. Az egyik legsikeresebb színésze korunknak, de nemcsak emiatt példaértékű: házassága harminc éve tart, és feleségével, Rita Wilsonnal együtt most is nagyon boldogok. A két színész az Önkéntesek című film forgatása után kezdett el randevúzni egymással. Három év után egy életre összekötötték a sorsukat esküvőjükön. 1990-ben született meg első, öt évre rá második fiuk.

Hanks elmondta, felesége sokat feladott saját karrierjéből azért, hogy férjét támogathassa, elkísérhesse a forgatásokra. Ugyanakkor ezt a támogatást Rita is megkapja tőle, és a színész azt is kihangsúlyozta, hogy mindig meghallgatja felesége véleményét, és ad a véleményére, ettől pedig nem érzi magát kevésbé erős férfinak, sőt. Házasságukról egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy megingathatatlan.

Tudják, miről beszélnek

Az elmúlt harminc év alatt Hankséknek sok nehézséggel, változással is szembe kellett nézniük. „Rita szeret engem vékonyan, kövéren. Szeret kopaszon, dús hajjal. Tudom, hogy Rita szeret engem. Szerencsés egy fickó vagyok. Felnézek rá, Rita az én hősöm” – mondta a színész nejéről. De nem az öregedés volt az egyetlen problémájuk, Chet nevű fiuk súlyos drogfüggőségben szenvedett, ami egy időben úgy tűnt, kezelhetetlen. Chet csak kislánya születése után vonult elvonóra, s azóta képes tiszta maradni a család érdekében. Ritának emellett a mellrákkal is meg kellett küzdenie. Mindkét mellét levették, és implantátumokat ültettek a helyükre. Rita úgy nyilatkozott, bízik teljes felépülésében, mert még időben észrevették a daganatot.

 Jamie Lee Curtis és Christopher Guest

Tony Curtis lánya 26 évesen, 1984 decemberében, rövid randevúzással töltött időszak után ment hozzá Christopher Guest báróhoz, akit állítólag egy magazinban pillantott meg először, s már akkor megtetszett neki. A házasság révén Jamie Lee a Lady Haden-Guest báróné címet is jogosult használni, de ezt Amerikában nem szokta megtenni. Amúgy is két Golden Globe-díj lapul a szekrényében, és írónőként, aktivistaként, illetve bloggerként is kifejezetten sikeres. Ehhez a stabil családi háttér is hozzájárul: Christopherrel lassan 35 éve élnek boldog házasságban, két örökbe fogadott gyermekükkel. Az 1986-os születésű Annie és a tíz évvel fiatalabb Thomas már kirepültek a családi fészekből.

Válságból is kijutott

A hosszú házasság nem egyenlő a tökéletessel, s pláne nem a gondtalan élettel. Jamie Lee sokat szenvedett apja miatt, aki nemcsak az apai szeretettel bánt igen szűkmarkúan, de örökségével is. A színésznő ráadásul a More című amerikai női magazinban arról mesélt, hogy 35 éves korában drogfüggővé vált. Úgy érezte, nem fog senkinek sem kelleni Hollywoodban úgy, hogy teste öregszik, így megplasztikáztatta a szeme körüli részt, azután pedig nem tudta abbahagyni a fájdalomcsillapítók szedését. Négy éven át szedett különböző gyógyszereket és ivott rájuk alkoholt úgy, hogy még férje sem tudott semmiről. Mára Jamie Lee nemcsak teljesen tiszta, de elfogadta a korral járó változásokat, a haját sem festi, testét sem sanyargatja, és sokaknak segít drogprevenciós kampányok során. A színésznő akkor sem esett vissza, amikor 2013-ban autóbalesetet szenvedett: kocsijába belehajtott egy szabálytalanul közlekedő autó. Az autó másik utasa súlyosan, Jamie Lee könnyebben sérült meg, telefonon segítséget is tudott hívni barátnője, Jodie Foster személyében.