Te + Én

Mi az a négy dolog, amitől a hideg rázza a férfiakat egy kapcsolatban?

Egy párkapcsolat minden esetben két emberen múlik. Mindkét félnek ugyanannyi energiát kell belefektetni, hiszen az egyensúlyon alapszik minden. Nyilván a férfi és a nő részéről is vannak olyan dolgok, amiket nehezen viselnek el a másik féltől, mi most azonban azokat vesszük górcső alá, amiktől általában a pasik készülnek ki a barátnőjükkel vagy feleségükkel kapcsolatban.

Ruhák, ruhák, ruhák

A férfiak egyik legnagyobb rémálma akkor válik valósággá, mikor szerelmüket el kell kísérniük ruhát vásárolni. Ez nekünk öröm, kikapcsolódás, ám számukra a legtöbb esetben maga a kín. Boltról boltra járni, 8387 ruha felpróbálását végigasszisztálni, közben pedig mindegyik darabról külön elmondani az ŐSZINTE véleményüket… „Még egyetlen helyre akarok beszaladni, már előre kinéztem, mit veszek meg.” Ismerős a mondat? Valószínűleg igen, hiszen minden nő eljátssza ezt minimum egyszer egy shoppingolás során. A férfiak ráadásul mindent szó szerint vesznek, ezért még értetlenebbül állnak a helyzet előtt, amikor korántsem a kinézett ruha felé tartunk célirányosan, inkább felpróbálunk minden mást. Ezt persze a pasik nem értik, így tanácsosabb inkább a barátnőkkel végigjárni a butikokat.

Fotó: iStock.com/AntonioGuillem

Fotó: iStock.com/AntonioGuillem

A közeli barátnők

A nők legjobb barátnői örök fejfájást okoznak a férfiaknak valószínűleg az idők kezdete óta. Kiborítja őket, hogy mindenhol ott vannak, és kedvesük valószínűleg MINDENT kibeszél velük. Ráadásul az a legnagyobb félelmük, hogy ezek a barátnők egy veszekedés után ellenük uszítják kedvesüket, hiszen a barátnők mindig a nő mellé állnak. Mindenképpen érdemes azon lennünk, hogy pasink ápoljon jó viszonyt barátnőinkkel vagy legjobb barátnőnkkel, szervezzünk közös programokat is, hogy megismerhessék jobban egymást, és szerelmünk ne féljen attól, hogy ezek a lányok rossz hatással vannak ránk, és párkapcsolati témában csakis ellenséges tanácsokat adhatnak vele kapcsolatban.

Azok a fránya évfordulók

Mi, nők mindenre emlékszünk, főleg, ha szerelmünkről van szó. Mikor találkoztunk, mikor randiztunk először, mikor csattant el az első csók, stb. A férfiak ezzel szemben ebben a témában harmatgyengék, ráadásul nem azért, mert nekik ez nem fontos, egyszerűen ők nem dátumokban mérik a kapcsolatot. A kapcsolatokban mégis rengeteg feszültséget és veszekedést okozhat, ha a nő megterített asztallal és gyertyafényes vacsorával várja párját csillogó szemekkel, a férfi pedig értetlenkedve és összezavarodva néz, hogy vajon milyen eseményt felejtett el. Az ebből fakadó viták csupán azért feleslegesek, mert a pasik tényleg nem azért felejtik el ezeket az időpontokat, mert nem szerelmesek, csupán nem így mutatják ki szeretetüket, ráadásul lássuk be, mi, nők legszívesebben minden hétre találnánk okot egy „évfordulóra”.

Fotó: iStock.com/yacobchuk

Fotó: iStock.com/yacobchuk

Ajándékozás

A férfiak egyszerűen működnek: ha akarnak valamit, azt pontosan és konkrétan kimondják. Sajnos, ha ajándékozásról van szó – és persze másról is –, akkor szeretünk köntörfalazni. Arra várunk, hogy párunk kiolvassa fejünkből, hogy mit is szeretnénk kapni. Azt akarjuk, hogy a férfi az ajándékkal bebizonyítsa, hogy mennyire ismer minket és mennyire figyelt minden egyes szavunkra. A férfiak azonban nem az ajándékok személyes mivoltával mutatják ki szerelmüket, sokkal inkább a hétköznapi apróságokban. Betakarnak, ha éjszaka álmunkban kitakarózunk, odaadják a kabátjukat, ha fázunk, vacsorát főznek, csókot adnak a homlokunkra, odaadják az utolsó szelet sütit, és még sorolhatnánk. A lényeg tehát a kis dolgokban rejlik, így nem éri meg időpontokon veszekedni.