Te + Én

Hogyan tartsuk meg a barátainkat, ha komoly kapcsolatunk lesz?

Alapvető problémának számít, hogy ha lesz egy komoly kapcsolatunk, akkor mi lesz a baráti kapcsolatainkkal. Mennyire befolyásolja a barátainkkal való viszonyokat az, ha lesz egy igazi szerelmünk? Mit tegyünk annak érdekében, hogy megtartsuk a barátainkat?

Egyszer csak lesz egy komoly kapcsolatunk, és hirtelen sokkal kevesebbet találkozunk a barátainkkal, és szépen lassan elfogynak mellőlünk a régi ismerőseink. De mit tehetünk egy ilyen helyzetben? Mik azok a sarkalatos pontok, amelyek oda vezetnek, hogy elveszítjük a közeli barátainkat, mikor lesz hirtelen egy párkapcsolatunk?

Fotó: unsplash.com/KyleLoftus

Fotó: unsplash.com/KyleLoftus

Régi szokások

Ha vannak régi szokásaink a legjobb barátnőnkkel, amik évek óta beváltak, és már-már hagyománnyá váltak, akkor ezektől akkor se „szabaduljunk meg”, amikor lesz egy barátunk. A pasinkat néha le lehet mondani, de ha igazán fontos a legjobb barátnőnk, akkor tudunk rá időt szánni. Havonta egyszer évek óta pizsibulit tartottunk a kedvenc filmjeinkkel? Akkor is meg lehet oldani ezt, ha már elképesztően szerelmesek vagyunk, és imádjuk a párunkat. Ha a kedvesünk igazán szeret minket, akkor el fogja fogadni, hogy ezek a hagyományok nekünk fontosak.

Ne csak arra várjunk, hogy mások keressenek

Egy barátság minden esetben KÉT EMBEREN MÚLIK. Ne gondoljuk azt, hogy azért, mert kapcsolatunk lett, elkényelmesedhetünk, és mindent a közeli barátainkra hagyhatunk. Ha találkozni szeretnénk egy jó barátunkkal, akkor merjük felhívni, és merjünk programokat szervezni. Ha másokra hagyatkozunk maximálisan, és mindig arra várunk, hogy mások fognak minket keresni, akkor egy idő után elkerülhetetlen lesz, hogy eltűnnek mellőlünk az emberek. A párkapcsolatunk megtartása mellett legyen fontos számunkra, hogy a régebbi kapcsolatainkat is megtartsuk, és ne féljünk mi megtenni az első lépést!