×

Te + Én

Ezek a jelei, ha egy igazi férfi valóban érdeklődik irántunk

Ha egy férfi szeret egy nőt, annak minden bizonnyal a jelét is adja. Viszont nem mindegy, hogy hogyan teszi. Mert ugye a fellángolás és a hirtelen vonzalom különbözik az őszinte érdeklődéstől, ezen nincs mit vitatni. A nők meg döntsék el maguk, hogy akkor éppen mivel állnak szemben. És persze azt is, hogy engedünk-e a csábításnak, aminek megvan az a veszélye, hogy mi van, ha a az előbbiről van szó, és nem egy igazi férfi őszinte érdeklődéséről? Megpróbálunk segíteni ezt eldönteni: ezek lehetnek a jelei, ha egy igazi férfi érdeklődik irántunk.

Arckifejezések és mimika

Felfedezhetjük az arcán a szimpátia és az érdeklődés egyértelmű jeleit. Például kitágul a pupillája, amikor ránk néz. Felemeli a szemöldökét, az ajkait pedig összeszorítja, amikor ránk néz. Vagy mosolyog úgy, hogy az összes fogát látjuk – ehhez pedig nem kell sokat tennünk, mert mindig mosolyog, amikor velünk beszélget. Egy tanulmány pedig kimutatta, hogy ha egy férfi valóban érdeklődik egy nő iránt, akkor fokozott nyáltermelés indul be nála. Ezt nehezebb megfigyelni, de talán nem lehetetlen.

Fotó: iStock.com/Vasyl Dolmatov

Fotó: iStock.com/Vasyl Dolmatov

Testbeszéd

Nos, ezt már könnyebb ellenőrizni – ha velünk szemben ül vagy áll, felénk fordul nyitott testtartással, vagyis nem fonja össze a karját vagy nem keresztezi a lábát, akkor minden bizonnyal szimpatikusak vagyunk a számára. A nyitott lábbal ülés is erre utalhat, ahogyan az is, ha valamilyen mozgást mindenképpen végez, amikor a közelünkben van vagy velünk beszélget. A túlzásba vitt kézmozdulatokat is azért csinálják, hogy felhívják a figyelmet magukra, felkeltsék az érdeklődésünket – és mindez tudat alatt működik.

Tekintet

Egy másik jele az érdeklődésnek, hogy a férfi keresi a lehetőséget arra, hogy a közelünkben lehessen. Még ha mással beszélget is, mintha felénk húzódna. És látszik a szemeiben, hogy rajong értünk – keresi a szemkontaktust. Valamint kimutatták a szakemberek, hogy amikor a férfiak (és a nők is) hosszabb ideig csukva tartják a szemüket, miközben a másikat nézik, az az egymás iránti vágyat mutathatja, illetve növelheti azt. Ha mélyen egymás szemébe nézünk, fokozódik a szívverésünk – ez még inkább fokozódik, ha közben meg is érintjük a másikat, például a kezét vagy a vállát.

Remek hallgatóság

Ha egy férfi valóban érdeklődik egy nő iránt, akkor meghallgatja. A figyelem az egyik legegyértelműbb jele a másik iránt érzett szimpátiának. Sőt, ha később beszélünk, ő emlékszik arra, hogy mit mondtunk korábban, és még vissza is kérdez, mert meghallgatott bennünket és valóban érdeklődik irántunk.

Bókol nekünk

Mindig megtalálja a lehetőséget arra, hogy valami kedveset mondjon nekünk. Ezek a bókok pedig nem erőltetettek. Nem sajnálja sem az időt, sem az energiát attól, hogy megdicsérjen rajtunk valamit, és úgy teszi mindezt, hogy az a világon az egyik legtermészetesebb dolognak tűnik. Sőt, jellemző, hogy nem is a külsőnkre irányulnak ezek a bókok, hanem valami belső tulajdonságunkra, például a kedvességünkre, a humorunkra vagy az eszünkre.

Személyes kérdéseket tesz fel

Ha nem tudjuk eldönteni, hogy valóban érdeklődik-e irántunk egy férfi, akkor gondoljuk végig, hogy amikor beszélgetünk, tesz-e fel kérdéseket, és ha igen, miket szokott kérdezni. Ha személyes kérdéseket tesz fel, hogy jobban megismerjen, az jó jel – persze nem kell rögtön mindent elárulnunk magunkról, de azt ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy feltehetően őszintén közeledik hozzánk.

Fotó: iStock.com/Ridofranz

Fotó: iStock.com/Ridofranz

Közös terveket készít

Ha már randizunk egy ideje, és a partnerünk rendszeresen úgy tervezi a következő hetet vagy hónapot, hogy abban több közös program is van, az jó jel, hiszen arra utalhat, hogy sok időt szeretne velünk tölteni. Rendszeresen keres bennünket, keresi a társaságunkat, de mégsem esik túlzásba. Ha a távoli jövő kerül szóba, nem siet, mégis úgy érezzük a beszédéből, hogy abban mi is helyet kaphatunk.

Bemutat a barátainak, a családtagjainak

Ha úgy alakul, hogy találkozni kell a barátaival vagy a családjával, nem mondja le a randit, hanem bennünket is elvisz. Szívesen teszi, és nem feszült vagy ideges különösebben. Sőt, büszke ránk, és büszkén mutat be bennünket az ismerőseinek. Ezzel arra is törekszik, hogy jobb benyomást keltsen bennünk. Hiszen ha hosszú távon együtt maradunk, fontos, hogy ismerjük és kijöjjünk a számára fontos emberekkel.

A kedvünkben jár

Egyszerűen kimutatja, hogy kedvel bennünket – apró kedvességeket tesz nekünk, kisebb ajándékokkal lep meg bennünket, vagy megszerel mindent, amit mi már el is felejtettünk, hogy elromlott. Ahelyett, hogy kérne tőlünk, inkább csak ad, amikor csak lehet.

A témával Nagybetűs férfiak címmel és sztárvendégekkel foglalkozik a Ridikül ma is 17.05-kor kezdődő adása a Dunán. A stúdióban beszélget Bedő Imre, Imre Géza és Pénzes Ottó, valamint meglepetésvendég is érkezik hozzánk.

A tegnapi adást ezen a linken nézhetjük meg, vagy 21.35-kor a Duna Worldön és 7.40-kor a Dunán.