Te + Én

4 egyszerű lépés a boldog párkapcsolathoz

Már önmagában sok örömet tud okozni az, ha szeretjük és jól megértjük egymást a párunkkal. Vannak azonban olyan apróságok, amelyekkel még tovább fejleszthetjük a kapcsolatot, hogy kiállja az idők próbáját is.

A kapcsolatunk sorsa és az elégedettségünk nagyban múlik azon, hogy mi mindent teszünk vagy nem teszünk meg egymásért és magunkért a hétköznapokban. A következő elvekhez érdemes tartanunk magunkat, ha szeretnénk megőrizni a jó viszonyt.

Legyünk elnézőek az apró hibákkal

Sokszor előfordul, hogy a bolhából elefántot csinálunk, és apróságokat hánytorgatunk fel a másiknak. Nem árt azonban, ha súlyozunk, és megállapítjuk, mi az, amit valóban fontos szóvá tenni, és mi az, ami annyira nem lényeges, hogy bosszankodjunk miatta. Fontos, hogy elfogadjuk a másikat a hibáival együtt, és empátiával, toleranciával viszonyuljunk egymáshoz, amellett, hogy már a kezdetekben tisztázzuk, mi az, amiből tényleg nem tudunk engedni.

Fotó: iStock.com/sakkmesterke

Fotó: iStock.com/sakkmesterke

Vitázzunk tisztelettel

A viták a kapcsolatok elengedhetetlen részei, de fontos, hogy sportszerűek maradjunk az indulatok hevében is. Nem érdemes még súlyosabbá tennünk a konfliktust azzal, hogy a másikat kritizáljuk, ítélkezünk felette, lekicsinyeljük, ez általában nem vezet sok eredményre.

Kalandra fel!

Tervezzünk közös kalandokat: menjünk olyan helyekre, ahol azelőtt még nem jártunk, keressünk olyan elfoglaltságokat, amilyeneket még nem próbáltunk. Ez nagyszerű összekovácsoló erő, amely kikapcsol, felfrissít és megerősíti a kapcsolatot.

Fejezzük ki a szeretetünket

A szeretet akkor tud növekedni, ha kimutatjuk: egymás felé és a többi családtag felé is. Szívmelengető dolog lehet például azt látni, ahogy a másik a gyerekekkel vagy a házi kedvencekkel játszik. Persze, ahhoz, hogy mindez működjön, mindkét félre szükség van. De ha javítani szeretnénk a dolgokon, kezdeményezhetünk egy-egy kedves gesztussal.