Te + Én

A 3 legnagyobb hiba, amelyet a nők elkövetnek a párkapcsolatokban

A párkapcsolatok gyakran egyszerre jelentenek örömöt és kihívást. Nem ritkán újra kell tanulnunk bennük önmagunkat és fejlesztenünk együttműködési készségünket. A következő dolgokat érdemes szem előtt tartanunk.

Mindannyian saját értékrenddel, problémamegoldási és viselkedésformákkal érkezünk a kapcsolatba, a párkapcsolat azonban sok mindent megváltoztathat, és nem árt mindig tisztában lennünk azzal, hogy a férfiak és a nők különbözőképpen működnek. Lássuk, mi minden ronthatja el a kapcsolatunkat.

Nem ismerjük a saját értékünket

Ha folyton elérhetetlen férfiak után áhítozunk, vagy olyanok után, akik rosszul bánnak velünk, ha nem merjük kifejezni az igényeinket, akkor valószínűleg nem értékeljük magunkat eléggé. Amíg mi nem tiszteljük magunkat, addig mások sem fognak, az első lépés tehát a saját önbizalmunk fejlesztése, és az, hogy elhiggyük: megédemeljük, hogy teljesüljenek az igényeink.

unsplash.com/rawpixel

Fotó: unsplash.com/rawpixel

Túlságosan is a férfias oldalunkat működtetjük

A mai világban a nők is gyakran kényszerülnek férfias szerepekbe: keményen és sokszor egyedül kell helytállniuk a hétköznapok harcaiban, a munka világában, meg kell teremteniük a saját egzisztenciájukat. És ez bizonyos mértékig természetesen rendben is van. Sokszor előfordul azonban, hogy a nők úgy érzik, ha mindent meg tudnak teremteni maguknak, nincs is szüségük a férfiakra. Az ideális helyzet azonban az, amelyben mindkét nemnek és mindkét oldalnak megvan a maga szerepe, a férfiak és a nők kiegészítik egymást, együttműködnek.

Meg akarjuk változtatni a másikat

A jó párkapcsolat alapja az, ha elfogadjuk a másikat olyannak, amilyen, a hibáival és a hiányosságaival együtt. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne fejlődhetne, változhatna valaki jó irányba, ha van rá igénye, de az ilyesmit nem lehet erőszakkal és szándékkal kicsikarni. Megfogalmazhatunk kritikát a másikkal szemben, de fontos, hogy ezt szeretetből tegyük, és el tudjuk fogadni azt is, ha nem változik.