Te + Én

Így fejlesszük harmonikussá a párkapcsolatunkat

Természetesen nincs olyan, hogy tökéletes kapcsolat, hiszen mindenhol vannak veszekedések, még ha aprók és komolytalanok is. Egyáltalán nem azért tökéletes egy kapcsolat, mert nincsenek problémák, szerelmünk tartóssága inkább abban rejlik, hogy hogyan tudjuk megoldani ezeket a gondokat.

A „tökéletes” szó picit félrevezető akkor, ha egy párkapcsolatról beszélünk, hiszen nem attól lesz tökéletes a kapcsolatunk, ha folyton minden a legnagyobb rendben van, és soha egy hangos szó sem hagyja el a szánkat. A harmonikus, boldog párkapcsolathoz hozzátartozik az, hogy néha bizony veszekszünk, de aztán képesek is vagyunk felnőtt módon viselkedni és kibékülni.

Fotó: iStock.com/jacoblund

Fotó: iStock.com/jacoblund

Közös célok

Nagyon fontos, hogy a két embernek ugyanazok legyenek az életről való elképzelései, céljai, álmai. Fontos, hogy mindketten ugyanazt akarjuk, és ne két teljesen más úton haladjunk. Ha ez egyezik, akkor nagy baj már nem lehet, hiszen így biztosan támogatni fogjuk a másikat a közös célok elérésében.

Kommunikáció

Ha igazán meg akarjuk ismerni a másikat, és igazán közel akarunk egymáshoz kerülni, akkor nem szabad, hogy megjátsszuk magunkat vagy szerepet játsszunk. Az egyik legfontosabb összetevője a harmonikus kapcsolatnak, hogy tudjunk őszintén kommunikálni a másikkal. Fontos, hogy meg tudjuk osztani egymással az érzéseinket, még ha azok nem is mindig pozitívak. Ha szeretjük a másikat, akkor mindent meg lehet beszélni, a magunkba fojtás viszont biztosan csak ronthat a dolgokon.

Együtt töltött idő

Ismerős lehet a szituáció, mikor a dolgos hétköznapok miatt már nem szakítunk annyi időt egymásra, mint előtte. Elalszunk a tévé előtt, és soha nem szervezünk közös, romantikus programokat, mondván, nincs rá időnk és energiánk. Egy hosszú távú kapcsolatba azonban muszáj energiát fektetni, még ha mi a kényelmesebb megoldást is választanánk. Ha fontos nekünk a másik, akkor képesek leszünk időt, pontosabban minőségi időt szánni a másikra, még ha az nehezen is fér bele a napunkba.