Te + Én

Szakítás helyett pihenő: jelek, hogy csak egy kis énidőre van szükségünk

A kapcsolatokban sok nyomás nehezedhet ránk, szabadságot pedig nem vehetünk ki közben. Amikor felhalmozódnak a dolgok, a legtöbb esetben csak a szakításban látunk megoldást a problémákra. Pedig nem feltétlenül a szakítás lehet a gyógyír a bajunkra, olykor elegendő, ha egy kicsit kivonjuk magunkat a hétköznapi problémák alól, és pihenünk, feltöltődünk – akár egy kis extra énidő keretein belül. Ezek lehetnek a jelei a szakértők szerint, hogy csak egy kis pihenőre van szükségünk.

Jelentéktelen dolgokon veszekszünk

Amikor felfedezzük, hogy olyasmiken is összekapunk, olyan apróságok miatt is feszültség alakul ki közöttünk, amik egyébként jelentéktelenek, akkor érdemes lehet leülnünk beszélgetni, és egy kicsit többet foglalkozni önmagunkkal.

Nem tudunk egymáshoz kapcsolódni

A feszültség és ingerlékenység miatt előfordulhat, hogy nem találjuk a közös hangot, nem érezzük át a másik helyzetét, nem értjük meg a másik érzelmeit. Egy kis szünet, néhány nap külön lehet, hogy jót tenne nekünk.

Fotó: iStock.com/Wavebreakmedia

Fotó: iStock.com/Wavebreakmedia

Minden zavar bennünket

Újabban úgy érezzük, hogy amit korábban aranyosnak vagy egyedinek láttunk a párunkban, az most idegesítő és zavaró – mert túl sokat vagyunk együtt, sok a stressz, sok a feszültség –, ideje lenne kikapcsolódni.

Nincsenek közös programjaink

Az egy helyiségben való lét nem jelent közös programot. A randevúk a hosszú távú kapcsolatok esetében is fontosak, ne felejtsünk el időt szakítani erre.

Régen beszélgettünk

Ugyancsak a szünet szükségességének jele lehet az, ha már régen nem beszélgettünk. Mintha két idegen élne együtt, nem tudunk a másikról semmit, és ő sem tudja, mi hogy vagyunk. Egy kis szünet és egy nagy beszélgetés közelebb hozhat bennünket egymáshoz.

Élvezzük az énidőnket

Bizonyára mi is érezzük, amikor szeretnénk egyedül lenni, saját magunkkal foglalkozni. Pihenni és feltöltődni. Teremtsük meg erre a lehetőséget, és amikor van egy-két szabad óránk, élvezzük az egyedül töltött időt.