Te + Én

A világ leggazdagabb embere sem úszta meg a válást

Jeff Bezos, az Amazon alapítója elmondhatja magáról, hogy szerencsés az üzletben, de szerencsétlen a szerelembe, legalábbis, most egy igencsak drága válás elé néz, de nagyon ezt sem érzi majd meg a bankszámlája.

Jeff és MacKenzie még 1993-ban házasodtak össze, azelőtt, hogy a férfi garázsában elindította volna az Amazont. Házasságuk nem állta ki az idő próbáját, de ezt ma már talán egyik fél sem bánja. Jeff ugyanis 38 milliárd dollárnyi Amazon-részvényt fog átruházni hamarosan ex-feleségére, MacKenzie-re. Hogy mennyi ez a 38 milliárd dollár? Kicsivel kevesebb, mint 11 ezer milliárd forint. Szép summa, mondanánk pestiesen. A Guardian beszámolója szerint ez a világtörténelem legnagyobb válási megállapodása.

Fotó: Pexels/ CCO License

Fotó: Pexels/ CCO License

MacKenzie Bezos, az ex-feleség lesz most válási jussban a csúcstartó, mert az eddigi rekord összeg Jocelyn Wildensteinnek járt, aki 2,5 milliárd dollárt kapott 1999-ben Alec Wildensteintől.

Azért az Amazon urát nem kell félteni, marad így is szépen vagyona. Egészen pontosan 118 milliárd dollár, ebből azért még elkaristol egy darabig. A részvények átruházása után MacKenzie Bezos lesz a negyedik leggazdagabb nő a világon, de ígérete szerint jótékonykodni fog ebből az összegből.