Te + Én

Amikor rózsaszínben látod a világot

Nem véletlenül létezik ez a kifejezés, hogy rózsaszínben látod a világot. Azt jelenti, hogy nyugodt vagy, boldog, szerelmes, és semmi nem ronthatja el a kedved. Vajon tényleg ilyen erős ennek a színnek a hatása?

Már a kislányok is imádnak rózsaszínbe öltözni. Sokszor lehet tapasztani, hogy az anyuka nem is akarja csili-vili pinkbe öltöztetni a gyereket, de a kislány ragaszkodik hozzá. Neki az kell, ami rózsaszín, erősen, vagy gyengén, árnyaltan, vagy pöttyösen, mindegy, csak „babás” legyen.

Fotó: Pexels/ CCO License

Fotó: Pexels/ CCO License

A színek pszichológiája azt mondja, hogy a különböző színek hatással vannak a hangulatunkra, az érzéseinkre, sőt a viselkedésünkre is. A rózsaszín például nyugalmat áraszt. Az erősebb, élénkebb árnyalatok kifejezetten magabiztosságot sugároznak, a halvány rózsaszín ugyanakkor relaxáló, a nagyon élénk változatok stimuláló hatásúak, sőt, agresszívvé is tehetnek. De a rózsaszín összességében vidámságot, boldogságot közvetít, az érzékiség színe, ugyanakkor szórakoztató és energikus is.

A halvány árnyalat tiszteletet jelképez, a sötétebb árnyalat pedig hálát és megbecsülést. Használhatod télen-nyáron, tavasszal és ősszel, fent és lent. A rózsaszín fehérnemű kifejezetten jó hatást okoz viselőjének és annak is, akinek megmutatod. Míg a piros vad, addig a rózsaszín érzékibb. Azt sugallja, hogy kedvesen kell közelíteni viselőjéhez.

Fotó: iStock.com/Rawpixel

Fotó: iStock.com/Rawpixel

Próbáld ki ezt a színt a hálószobában is. A púderesebb árnyalat nyugtatóan hat, érzéki és szenvedélyes is lehet. Szürkével és ezüsttel kombinálva elegáns, más pasztellszínekkel pedig romantikus hangulatot teremt. Ha nem akarod a falakat „babarózsaszínbe” borítani, akkor kezd néhány díszpárnával, ágyneművel, mécsessel vagy kaspóval. Aztán élvezd a nyugalmat!