Te + Én

Ne kommentelj az exednél!

Sokan már nem is emlékeznek arra, hogy milyen is volt egy szakítás a közösségi média előtti „korszakban”. Elárulom: könnyebb! Mert nem volt szem előtt a másik fél, nem kellet nézegetni, se tiltani, de még lájkolni sem.

Jó, most sem kell. Sőt, szakértők szerint egyenesen rossz ötlet, ha szakítás után a párunk közösségi oldalán „trollkodunk”. Az Elite Daily pszichológusai szerint egy szakítás után soha nem tudhatod, hogy van a másik fél. Lehet, hogy te könnyen túl jutottál rajta, és látszólag ő is. De ha elkezdenél kommentelgetni a posztjai alá, könnyen előfordulhat, hogy feltépnéd a még be sem gyógyult sebeket.

Fotó: iStock.com/marchmeena29

Fotó: iStock.com/marchmeena29

Egy-egy lájk még belefér, mert azzal csak tudatod, hogy ott vagy, figyelsz, és akár örülsz is neki. Persze nem a lánykérős fotóját fogod lájkolni, de idővel talán már az is megy. A komment az más. Apró kis szöveg, amit mindenki máshogy fog érteni. Lehetőleg félre. Aztán kezdődik a magyarázkodás. Vagy egyszerűen csak rosszul esik. Ne engedd ezt meg magadnak.

Tisztességesebb, ha előtte megkérdezed, vagy egyszerűen privátban üzensz neki arról, amit a nyilvánosság elé szánnál. És neked is tudnod kell, hogy mi a célod az üzenettel. Ha biztos vagy a szakításban, és egyszerűen a baráti szándék vezérel, akkor az üzeneted is ezt tükrözze. És, ami a legfontosabb, ne ösztönből cselekedj, inkább gondold át kétszer, és ebben a helyzetben jobb, ha előbb egy kicsit mérlegelsz.