Te + Én

Amik biztosan elrontják a legjobb párkapcsolatot is

Össze sem tudnánk számolni, hogy mennyi nehézséget kell leküzdeni egy párkapcsolatban. Sajnos van, amikor kudarcot vallunk, de ha sikerül, akkor erősebbek lehetünk együtt, mint a kezdettekkor.

A legerősebb kapcsolatromboló tényező az ex. Ráadásul nem is csak egy van belőle. A kapcsolatok leggyakoribb vitaalapja a volt társ. Akkor is, ha már évek óta nincs jelen, hát még akkor, ha olykor valóban fel is bukkan. Az ember automatikusan összehasonlítja magát a párja exével, hiszen szeretnénk megfelelni annak a képnek, ami egykor jó volt. Pedig az a kapcsolat már véget ért, szóval valami mégsem működött. Nyugodtan kérdezz rá, beszélgessetek, de csak azért, hogy tapasztalatot nyerj belőle, és ne azért, hogy riválisnak tekintsd.

Fotó: iStock.com/grinvalds

Fotó: iStock.com/grinvalds

Egy másik baj forrása az unalmas szex. Ezt már annyiszor írtuk, hogy lassan már nekünk is unalmas, de mégsem figyelnek rá elégé a párok. Ennek oka is van: a szex tabu. Az nem lehet rossz, vagy, ha mégis, arról nem beszélünk. Pedig a hétköznapi rutin, az állandó stressz, vagy fáradtság biztos nem fog a kapcsolatotokon segíteni.

Ahogyan az sem, ha irigyek vagytok egymásra. Furcsán hat, pedig egyre gyakoribb ez az érzés párok között is. Ma, amikor már férfinak és nőnek ugyanúgy lehet jó állása, sok pénze, vagy menő autója, az irigység is felerősödhet. Főleg, ha ugyanabban a szakmában dolgoztok. De itt iratkozik fel a listára a féltékenység is. Egyesek szerint a hűség nem érzés, hanem döntés kérdése. Mindenki döntse el maga, hogy megéri-e neki. De az alaptalan féltékenység legalább annyira káros, mint az, amire már bizonyíték is van.