Te + Én

Amikor mindenképp ki kell engedni a könnyeket

Szoktál sírni filmnézés vagy olvasás közben? Esetleg a pároddal közösen is? Október 2-től erre okod is lesz, mert Utóirat: Még most is szeretlek! címmel érkezik Cecelia Ahern új regénye, ami az Utóirat: Szeretlek! folytatása.

Kevés romantikusabb program van annál, mint szerelmeddel összebújni egy esős őszi napon és megnézni egy érzelmes filmet. Ehhez tegyük fel, hogy a párod is szereti a romantikát, és a filmeket is, na meg, hogy esik…Bár ez nem kötelező elem. Az egyik kedvenc ilyen film – nők és férfiak körében is – a 2007-ben készült Utóirat: Szeretlek! A Hilary Swank és Gerard Butler főszereplésével készült alkotás egy csapásra beindítja a könnycsatornáinkat.

Hilary Swank és Gerard Butler sikerre vitte az első részt Fotó: SPI

Hilary Swank és Gerard Butler sikerre vitte az első részt Fotó: SPI

A történet szerint Holly boldog házasságban él Gerryvel. Amikor azonban a férje betegségben meghal, összeomlik, és nem akar tovább élni. Ám Gerry gondolt erre, a halála előtt számos levelet írt a nejének, melyek segítségével talán úrrá lehet fájdalmán, és újra megtalálhatja önmagát. Az első Holly harmincadik születésnapján érkezik. Gerry arra kéri, mozduljon ki otthonról és ünnepelje meg a születésnapját. Az elkövetkező hetekben, hónapokban újabb és újabb üzenetek jönnek a régi kedvestől, újabb és újabb kalandra buzdítva Hollyt…

Cecelia Ahern most megírta a történet folytatását is: Holly élete a feje tetejére áll, amikor megtalálja az Utóirat: Szeretlek Klub. A csoport tagjait megihlette, amit Holly néhai férje leveleiről hallottak, és ők is búcsúüzenetet akarnak hátrahagyni szeretteiknek, ezért megkérik az özvegyet, segítsen nekik. Holly egyvalamiben biztos, semmiképp nem hagyja magát visszarángatni mélységes gyászába, amelyen nagy nehezen túllépett. Hét évbe telt, mire újra összerakta és kitalálta magát, és szeretné tovább élni az életét. Ám rá kell döbbennie, hogy ha szeretünk valakit, mindig van még valami mondandónk.

A második rész borítója

A második rész borítója

Hogy mi a teendőtök innentől? Kivárni az októbert, megvenni a könyvet és kipróbálni, hogy a romantikus filmnézés helyett milyen a romantikus, hangos olvasás. Kevésbé ismert elfoglaltság, mégis érdemes kipróbálni. Biztos, hogy hat rád a párod hangjának varázsa, és ezzel ő is ugyanígy lehet. Szerezzetek új élményeket, és ismerjétek meg egymást, egy kicsivel jobban.