Te + Én

Ilyen, amikor csak az illúzióba vagy szerelmes

Nagy nehezen meghoznod a döntést, hogy lezárd a kapcsolatod. Több év emléke van a hátatok mögött, és mikor döntesz, még jónak érzed. Aztán később elbizonytalanodsz.

Szakítás után sokszor nehéz eldönteni, hogy Ő hiányzik, vagy csak az emléke, vagy az érzés, hogy volt valakid, de most nincs. Ha nyugodt, békés módon váltatok el, mert azt éreztétek, hogy mindenkinek így a jobb, akkor gyakran felteheted a „mi lett volna ha?” kérdést. Mivel nincs egy olyan pontja a szétválásotoknak, amire – vagy akire – haragudhatnál, így idővel kezdenek megszépülni a közös emlékek.

Fotó: unsplash.com/ChristianaRivers

Fotó: unsplash.com/ChristianaRivers

Esetleg egyre többet cseteltek, néha még telefonon is beszéltek, és kezded azt érezni, hogy mekkora hülyeség volt szakítani. Hajlamosak vagyunk ilyenkor a szeretett személy jó tulajdonságait felnagyítani. Azt érezni, hogy ő boldoggá tett, és most is milyen jó lenne. Csakhogy ez már ilyenkor a múlt és a jövő keveredése. Visszacsöppentél abba, amit szerettél, és elképzeled azt, amiben bízol. De ez a szerelem a jelenben csak egy illúzió.

Gondold végig az okokat, amiért kimondtátok a szakítást. Van abban változás? Ha nincs, akkor megint alkottál egy bálványt. Felemeltél valakit, csodálatos tulajdonságokkal felruháztad, de elfelejtetted a másik oldalát. Ne elégedj meg azzal, ami volt. Ezt az illúziót engedd el, és nyiss az új felé!