×

Te + Én

Így jöhetsz rá, hogy hiányzik a szeretet

A szeretet hiánya sokakat érint, még akkor is, ha erről nem is tudnak. Nem szükségszerű, hogy gyerekkortól legyenek gyökerei, előfordulhat akkor is, ha épp hosszabb ideje vagy szingli, vagy ha éppen rossz kapcsolatban élsz.

Ha sokszor vagy morcos, unott, és semmihez sincs kedved, akkor az már jelezheti, hogy baj van. Az embernek szüksége van arra, hogy érezze, számíthat valakire, és ha nálad ez épp hiányzik, akkor a kölcsönösség is elveszik: vagyis te sem akarsz segíteni senkinek. Hiába van sok barátnőd, és rendre bombáznak programokkal, neked ebből már eleged van. Nem érdekelnek a bulik, party-k, inkább szívesebben ülsz otthon.

Fotó: iStock.com/Deagreez

Fotó: iStock.com/Deagreez

Egyre többet érzed, hogy magányos vagy. Ehhez nem kell egyedül lenned, akár egy kisebb tömeg is körülvehet, de te csak türelmetlenséget érzel. Sokszor azon kapod magad, hogy titkon mindenkit elküldenél a … hát oda!

Ha eddig nem volt rád jellemző, hogy vágytál a simogatásra és az ölelésre, de most hirtelen nagyobb lett benned erre az igény, akkor ezt ne nyomd el. Ismerd fel, hogy változol és szükséged van valakire. Ezt csak úgy tudod elérni, ha kinyílsz, bármennyire is nehéz.

A szeretethiány jele az is, ha egyre többször meghatódsz. Mindegy, hogy épp esküvőn vagy, vagy csak egy romantikus filmet nézel. Ha egyre többet van szükséged a zsebkendőre, akkor két megoldásod lehet: belesüllyedsz a depresszióba, vagy felállsz, és ha nem megy egyedül, akkor segítséget kérsz.