Te + Én

5 tipp, amitől sikeres lehet egy házasság

Egy felmérés szerint a másodszorra köttetett házasságok mindig sikeresebbek, mint az elsők. De mit lehet tenni, hogy az első se válással végződjön, és még élvezetes is maradjon…

1.Odafigyelés

Az első és legfontosabb, hogy figyeljünk egymásra. Olyan természetes, és mindenki tudja is, de vajon tényég így is tesz? A legtöbb ember néhány kapcsolaton már túl van akkor, amikor a házasság mellett dönt. Lehet tanulni a hibákból, és nem elkövetni ugyanazt. Ehhez az kell, hogy ne csak a másikra, hanem magunkra is figyeljünk.

2. Közös anyagiak

A házasságok többségében a pénz okozza a legtöbb bajt. Akár van, akár nincs, ha nem kezelitek jól, nagyon hamar konfliktust szülhet. Ha tehetitek már az esküvő előtt tisztázzátok, hogy mit, hogyan, merre. Vagyis hogy osszátok be, mire szeretnétek költeni, ki kezeli a kasszát, stb… Sok veszekedést megspórolhattok ezzel.

Fotó: iStock.com/ Yasin Emir Akbas

Fotó: iStock.com/ Yasin Emir Akbas

3. Béke az anyóssal

Kényes pont, és sokszor nehéz megvalósítani azt a bizonyos békét. Nem kell mindent eltűrnöd és lenyelned, de próbálj meg okosabb maradni. Soha ne kényszerítsd a párod arra, hogy válasszon: „Én, vagy az anyád!” Csak akkor találkozz vele, amikor nagyon muszáj, és olyankor inkább vegyél fel egy álarcot, és gondolj arra, hogy ez a nap is majdcsak véget ér.

4. Intimitás

Persze, persze ez is alap. De tényleg megvan? Vagy az egész kimerül abban, hogy havi néhány szex. Egyikőtök sem robot, nem csak a szexre van szükségetek, hanem olykor egy simogatásra, egy puszira vagy épp egy ölelésre. Szerezzetek egymás számára apró meglepetéseket, és ne hagyjátok, hogy a szenvedély idő előtt elhalványuljon.

Fotó: iStock.com/nd3000

Fotó: iStock.com/nd3000

5. Értékeljetek minden percet

Most boldogok vagytok, de ne gondold, hogy örökre így marad. De őrizd meg ezt a percet, a pillanatot, és jusson eszedbe mindig, hogy valaha milyen jó volt. De ne nosztalgiaként tekints rá, hanem úgy, mint aki minden percében ugyanazt éli át.