Te + Én

4 hiba, amit gyakran elkövetnek a párok sok év együttélés után

Adódik a kérdés, hogy kinek, mi a sok? Azért egy 8-10 éves házasság, vagy párkapcsolat bár bizony próbára teszi az embert, pedig még milyen sok idő lehet hátra a közös életből. Figyelj oda, ha ezek már megjelentek a kapcsolatotokban, még nem késő változtatni.

1. Anyuci és Apuci megszólítás

Ha gyerek, akkor ezek a szavak természetesek. De csak a gyerek(ek) szájából. Abban a pillanatban, amikor a férj/feleség mondja ezt egymásnak – vagy bármelyik változatát, hiszen a mama, papa is játszik – ott már megváltozik a viszony. Viccesen előfordulhat, de ha rá is szoktok nagyon nehéz lesz visszaállítani az egymás iránti vágyat. Ne felejtsétek el, hogy nem csak szülők vagytok, hanem egymás számára nő és férfi.

Fotó: Unsplash/Juan Galafa

Fotó: Unsplash/Juan Galafa

2. A másik helyett gondolkoztok

Már nem kérdezitek meg egymástól, mert úgyis tudjátok a választ. Igen, sokszor lehet ez igaz, főleg ennyi év után. De mi van, ha csak egyszer is rosszul gondolod. Ne hagyd se magad, se a párod bizonytalanságban és tévhitekben. Ha késő jön haza kérdezd meg hol volt, és ne könyveld el, hogy biztosan dolgozott. Mindenkinek jól esik az odafigyelés, 10 év után is éppen úgy, mint az elején.

3. Megváltozik a test

Ez nem csak a nők problémája. A kapcsolat-háj mindenkit veszélyeztet, és épp úgy zavarhatja a nőt a férfi plusz kilója, mint fordítva. Rossz, ha nem szóltok róla egymásnak, de rossz az is, ha szóltok, de rosszul. Nem elég finoman fogalmazni, hanem tenni is kell érte. Akár közösen is változtathattok az életmódotokon, plusz inspiráció lesz.

Fotó: shutterstock/Nina Buday

Fotó: shutterstock/Nina Buday

4. Szex a sötétben

Olyan közhelyes, de tényleg így van. Hogy azért, mert így kényelmes, vagy azért mert már csak rutin az egész, nem tudni. Talán mind a kettő, de az biztos, hogy egyik sem jó magyarázat rá. Ne legyen a szeretkezés sem megszokás. Lepjétek megy egymást olykor, legyen új és szexi fehérnemű a készletedben, és azt ne rejtsd el a sötétbe. Nézzétek egymást, nézzetek egymás szemébe és éreztessétek a másikkal, hogy nem csak azért vagytok vele, mert drága a válóper, hanem mert szeretitek egymást.