Te + Én

4 mondat, amit soha ne mondj a párodnak

Érezted már, hogy ezt, vagy azt kárnak mondtad ki? Sokszor, amint elhagyja a mondat a szánkat, már meg is bánjuk, de melyek azok a kijelentések, amire a legtöbben ugranak.

1.Ne csinálj a bolhából elefántot!
Túlreagálás, panaszkodás, felnagyítás. Mindenki hajlamos rá, és sokszor át sem gondoljuk, hogy néha szükség van erre, és lehet, hogy legközelebb pont mi csináljunk a semmiből valamit. Ezzel a mondattal egyértelmű, hogy a bántás a cél, de semmi jóra nem vezet.

Fotó: iStock.com/oneinchpunch

2. Nekem erre nincs időm!
Dehogynem! Mennyire igaza az a mondás, hogy arra van időnk, amire akarjuk. Csak gondold át, hogy miért nem akarsz az adott problémával foglalkozni. Ha erre rájöttél inkább azt mond meg őszintén, sokkal hihetőbb lesz, mint egy mondvacsinált kifogás.

3. Hagyjuk, felejtsd el!
Mindenki vitatkozott már jelentéktelen dologról. Ha a vita közben jövünk arra rá, hogy ez az egész hülyeség, akkor is jobb módszerrel kell lezárni, különben a partnerünk egész mást fog gondolni. És persze, hogy sértődés lesz ebből a mondatból (is).

4. Erről is az anyád tehet!
A létező legnagyobb „döfés”, amit mindenki rosszul él meg. A másik hibáztatása sosem jó, főleg ha annak középpontjában a kedves anyós áll. Ne feledd, a párodnak akkor is az anyja, ha szerinted mindent rosszul csinál, és jobb, ha a hibákat minél kevesebbszer tolod az orra alá.