Te + Én

Amikor a nő valami pasis dologra vágyik

Sztereotípia, hogy egyedül a férfiak lehetnek olyan megátalkodottak, hogy a szexualitást érzelmek nélkül is élvezhetik. Az igazság az, hogy sok nő keresi a felelősségmentes, érzelem nélküli találkozásokat, és ettől egy percig sincs lelkiismeretfurdalásuk.

A Szex és New York sorozat például, de egyre több film is, amelyek a női szexuális egyenjogúságot és szabadságot hirdetik, egyáltalán nem állnak messze a valóságtól. A gender kutatóknak abban igazuk van, hogy a nők inkább keresik a kötődéseket hosszabb távra, mint egyes férfiak, de a nők életében is lehetnek olyan időszakok, amikor egyszerűen csak a vágyaikat szeretnék kiélni egy-két éjszaka erejéig. A kutatások szerint a nőknél az orgazmust követően fellép az oxitocin hormon az agyban, amely beindítja a kötődés illúzióját, ezt köznyelven „sperma-mámornak” is szokták nevezni.

fotó: iStock.com/ 4PM production

Felmerül viszont a kérdés; a modern nő, aki épp nem tervez gyereket, sem hosszútávú kapcsolatot, élvezheti-e a szexet férfi módra? Lehetséges, hogy a szex után nem törnek rá az érzések? A férfiak ugyanis képesek az érzelem nélküli szexualitásra, melynek egyetlen célja, az orgazmus elérése. De hormonok ide-vagy oda, a nők is képesek a szabad szexualitásra kötöttségek nélkül, és minden joguk meg van hozzá, hogy ezt tegyék!

Már megszoktuk, hogy amíg azt a férfit, akinek sok szex partnere volt Don Juannak tartják, addig a nőket ugyanilyen helyzetben sajnos csúnyább jelzőkkel szokás illetni. A női szexualitás teljesen más, mint a férfié, az orgazmus egyenlőtlenség csak tetézi, hogy a szexualitás terén a nők nehezebb helyzetben vannak, mint a férfiak. Miért ne kísérletezhetnénk mi is? Miért ne tölthetnénk egy éjszakát egy számunkra vonzó férfival, anélkül, hogy utána a jövőben családot alapítanánk vele? Legyen egyenjogúság ebben is, amit szabad a férfinak, az legyen szabad a nőnek is.