×

Te + Én

Jelek, hogy tönkretesz a kapcsolatod

Társas magány, vele, de mégis egyedül, fájdalom, szenvedés. Ha egyre többször jutnak eszedbe ezek a kifejezések, akkor az már azt jelenti, hogy nem pont úgy élsz, ahogy szeretnél.

Sok nő esik abba a hibába, hogy inkább marad egy rossz kapcsolatban, mintsem vállalná a szakítás nehézségeit és az esetleges szingli létet. Annak, hogy a kapcsolatod szép lassan tönkre tesz, egyértelmű jelei vannak. Megvárhatod az összest, de nem lesz jobb, és magadnak mindenképpen ártasz vele.

Fotó: iStock.com/ nd3000

Amikor eltűnik a saját akaratod, és semmi nem úgy történik, ahogy te szeretnéd, már gondot jelez. Mindig csak az van, amit a párod akar. Oda mentek, vagy nem is mentek, amit ő mond, és egyszerűen figyelembe sem veszi a te igényeidet. Egyszer-kétszer el lehet nézni, de ez sokkal több, mint egy jó kompromisszum készség részedről.
Ha túlzott kötelességtudat alakul ki benned, az sem vetíti előre a hosszú és boldog együttlétet. Ha valami muszájból jön, akkor ott már nincs szív. Gondold végig, hogy valóban érte, esetleg kettőtökért teszed? És, ha nem csinálod, akkor jön a bűntudat? Ne játszd meg magad, senki kedvéért sem, mert egy életen át úgysem lehet mást színlelni, mint aki valójában vagy.

Ha a kapcsolatotokat már az irányítás és a félelem szövi át, akkor talán már az is késő, hogy leüljetek és megbeszéljétek. Bár minden pszichológus és párkapcsolati terapeuta azt mondja, hogy sosincs késő, ahhoz hogy valamit tisztázzatok, vagy újra kezdjetek, de vannak olyan érzések, amiket már egy megromlott viszonyból nagyon nehéz kiölni. Hiába akarsz mindent megoldani, ha ez nem megy, lásd, be és engedd el!