Te + Én

A kor, amikor a legtöbb pasi megbolondul

Néha már azt érezzük, hogy nincs is olyan kapcsolat, amiben ne fordulna elő megcsalás. Kutatók most azzal foglalkoztak, hogy mely életszakaszra jellemző leginkább a hűtlenség.

Ha eddig úgy gondoltad, hogy csak az ötven-hatvan éves férfiak érzik meg a kapuzárási pánikot, akkor most aggodalomra adhatunk okot. Kiderült, hogy a közelgő kerek évfordulók sokkal jobban megzavarják a férfiakat. Így a 29, 39 és a 49-dik életévük is fordulópont lehet. Ilyenkor elkezdenek aggódni, hogy túl öregek, hogy oda a harmincas, negyvenes, mi több az ötvenes évük, és kell valami vérfrissítés.

Fotó: iStock.com/MaciejBledowski

Ezek közül is a legkritikusabb a 39 éves kor, ilyenkor megduplázódik a megcsalások száma, és ebben az időszakban van a legtöbb válás is. Még úgy gondolják, hogy 40 évesen újra kezdhetnek mindent, bár sokszor ezt a döntésüket meg is bánják. És nem ritka, hogy pár év elteltével visszatalálnak a megcsalt feleséghez, vagy barátnőhöz, mert úgy gondolják, mégiscsak ő volt az igazi.

Előre viszont ezeket nem lehet látni, és bár sokszor bevallják, hogy hiba volt, mégis meg kell tapasztalniuk. Az egyéjszakás kalandok ilyenkor már kevésbé működnek, de akinek ez fiatalabb korában kimarad, mindenképp megpróbálkozik vele.