Te + Én

Meglepően egyszerű dolgok, amelyek erősítik a párkapcsolatot

Olykor tényleg meglepő dolgok segítenek „gatyába rázni” egy párkapcsolatot – kolléganőnk megírta, neki(k) mi minden segített.

Persze, mindenki tudja, hogy például az együtt töltött idő, a nagy beszélgetések, a másik meghallgatása, a problémák közös megoldására való törekvés meg persze a jó szex segíthet helyre döccenteni egy, a helyes vágányról többé-kevésbé kibillent párkapcsolatot. De vannak más, kicsit kevésbé szokványos dolgok is, amiket bevethetsz, ha úgy érzed, most kicsit vissza kellene találnotok egymáshoz.

Fotó: iStock.com/LightField Studios

1. Amikor úgy érzed, nincs időtök egymásra…

A párom képes teljesen elhavazódni: magával tudja ragadni a munkája, a teniszedzései, a zene, a gyerkőc körüli dolgok… szóval simán előfordul, hogy jó néhány napig nem tudunk beszélgetni, csak telefonon és messengeren váltunk érdemben szót. Amikor ezt megunom, ráírok messengeren: „oké, csütörtök estére / péntekre / hétvégére tedd szabaddá magad”, és szabadidő meg pénztárcavastagság függvényében szervezek magunknak valami jó kis programot. Ilyenkor kiszakadunk a hétköznapokból, és egyrészt végre együtt vagyunk, másrészt találunk időt a beszélgetésre… meg utána rendszerint másra is.

2. Amikor már nem bírjátok a rutint… 

Mindenkivel megesik, hogy kicsit jobban belesüllyed a rutinba, ilyenkor jön jól egy-egy utazás, amelyeken akár olyan váratlan helyzetek is előfordulnak melyek biztos, hogy jobban összekovácsolnak titeket.

3. Amikor valami hiányzik…

Ilyenkor sokan a gyerekre gondolnak, de ha nem vagytok kész a gyerekvállalásra, akkor is van megoldás. Fogadjatok örökbe egy kutyát. Járjátok körbe a témát, nézzétek meg milyen kutyát szeretnétek, mire van időtök és mihez van helyetek. Ha sikerül, biztos, hogy azt fogjátok érezni, hogy ez volt az eddigi legjobb döntésetek.

Fotó: Burst

4. Amikor mélyponton vagytok…

Akkor csak valami drasztikus segíthet. Érdemes felújítani a hálószobát, kicserélni az ágyat, új szekrényt vásárolni. A közös munka, egymás támogatása, a sok nevetés és tervezgetés biztos, hogy megint közelebb hoz benneteket egymáshoz.