Te + Én

Három súlyos hiba, ami elronthatja a boldogságod

Nem szabad se a bizalmat, se a kommunikációt alul értékelni egy kapcsolatban. Ezeken múlik a legtöbb, és ha nincs meg, olyan hibákat is elkövethetsz, ami végzetesnek bizonyul a párkapcsolatod számára.

1.Nem bízol benne

Először azt tisztázd magadban, hogy benne nem bízol – adott-e már rá okot? Vagy korábban értek olyan sérelmek, ami miatt nem tudsz bízni a férfiakban? A bizalom az alapja minden társas kapcsolatnak, legyen az szerelem vagy barátság. Ha ez nincs meg akkor szakadéknyi távolságok alakulhatnak ki köztetek, ami magától nem fog eltűnni. Kezd a legegyszerűbb dolgokkal, például, hogy nem nézegeted a telefonján, vagy a Facebook aktivitását. És, amennyire tudod erősítsd meg az önbizalmad, mert könnyen lehet, hogy a problémák innen erednek.

Fotó: iStock.com/ jacoblund

2. Mindig figyelj rá

Nem elég, hogy azt mondod neki, hogy szereted, ha közben nem figyelsz rá, ha nem hallgatod meg a problémáit, nem vagy kíváncsi a munkájára. Ha még azt is elfelejted, hogy mire kért meg előző este – és ez rendszeres – , akkor mindenképp el kell azon gondolkoznod, hogy tényleg szereted?

3. Soha ne dönts indulatból

Nem véletlenül van az a mondás, hogy számolj el magadban 10-ig, vagy 20-ig, kinek mennyi idő kell ahhoz, hogy lehiggadjon. Indulatból ugyanis soha nem jó döntéseket hozni. Sőt, az így kimondott szavak a legfájdalmasabbak, és a legtöbbször meg is bánjuk. Sokkal jobb, ha valami megbeszélni valótok van, hogy kerestek rá egy időpontot, egyeztettek és úgy próbáljátok meg tisztázni.