Te + Én

4 dolog, ami megváltozik egy párkapcsolatban az összeköltözés után

Minden párkapcsolat más, de az alábbiakon a legtöbbek keresztülmegyünk, amikor összeköltözünk a párunkkal.

1. A közös otthon – Végre kimondtátok: összeköltöztök. Ez szuper, hadd gratuláljunk! Az örömhír okozta eufória és a barátaitoknak küldött Messenger-üzenetek tucatjai után viszont biztosan egy csomó kérdés adódik majd a közös otthonotokkal kapcsolatban. Ha mindketten feladjátok az albérleteteket, és közös lakásba költöztök, akkor annak kiválasztása, ízlésetekre szabása, ha pedig egyikőtök lakásában éltek tovább, akkor annak kettőtökre formálása lesz a feladat. Készülj fel, ez súrlódásokkal fog járni: nem biztos, hogy ő is abba a sarokba akarja tenni a polcot, ahová te, és az sem, hogy te azonnal tudod majd, hová tegyétek a szobanövényeit, DVD-it. Legyetek türelmesek, és törekedjetek kompromisszumokra. Előbb-utóbb minden megtalálja a helyét, és beköszöntenek a nyugodtabb hétköznapok.

Fotó: iStock.com/oneinchpunch

2. Gyakorlatiasabb időszak jön – Az előbb említett „nyugodtabb hétköznapok” alatt nem a szürkeséget értjük, hanem azt, hogy az eddig együtt töltött, egymásnak magatokból 110 százalékot adó örömteli órák után egy sokkal gyakorlatiasabb időszak köszönt majd be. Mert nemcsak azt kell megbeszélnetek, hová menjetek randizni péntek este, hanem azt is, ki hoz majd vécépapírt a közértből, vagy ki vigye le estefelé a kutyát sétálni. A jó hír, hogy ez nem eltörli, hanem kiegészíti majd a romantikus perceket!

3. Össze kell csiszolódni – Mindenkinek megvan a maga hülyesége, és bizony, az összeköltözés után néhány hétig te testközelből fogod megismerni a párodét – és könnyen lehet, hogy azokat a szokásait is bosszantónak fogod találni, amiket eddig bírtál. Például, ha tudod róla, hogy akkora Forma-1 rajongó, hogy hajnali 4-kor is felkel megnézni egy futamot… ha te még aludni szeretnél, ez valóban bosszantó tud lenni. De biztos, hogy erre is találtok megoldást. Néhány hét alatt összecsiszolódtok, utána ezek a dolgok nem okoznak majd napi szinten bosszúságot.

4. Még őszintébbek lesztek egymással – Valószínűleg eddig is megmondtad, ha valami nem annyira jött be neked, de az összeköltözés után olykor már kendőzetlen őszinteséggel közlöd a pároddal, ha nincs kedved átmenni a barátaitokhoz, te szeretnéd fél órára a fürdőszobát (úgyhogy kapja össze a holmiját, és addig foglalja el magát máshol), vagy ha inkább most nem osztoznál vele a kajádon.

Fotó: iStock.com/SolisImages

Extra tipp:
Jó, ha előre megbeszélitek, ki mekkora terhet vesz majd ki a közös költségekből, illetve, hogy közös kasszán lesztek-e. A lényeg, hogy mindenki azt vállalja, amit teljesíteni tud, és amivel ő maga is elégedett, így egyikőtöket sem érinti majd kellemetlenül az összebútorozás.