Te + Én

4 lehetséges ok, amiért nem bír az anyósod

Ha eddig értetlenül álltál a viselkedése előtt, itt az idő, hogy segítsünk lerántani a leplet néhány, a háttérben bujkáló okról.

1. Más típus vagy, mint ő

Előfordulhat, hogy jobban nem is különbözhetnétek. És bár ez lehet áldás is egy anyós-meny kapcsolatban, például új típusú zenéket, színdarabokat, programokat mutathatnátok egymásnak, könnyen lehet, hogy ő átokként tekint a különbözőségetekre, és nem hajlandó nyitni feléd. Két lehetőséged van: vagy finoman próbálkozol néha egy-két aprósággal – például elviszitek a pároddal egy olyan étterembe, ahol még nem járt, de ti nagyon bírjátok a helyet, és ráveszitek, hogy egyen veletek legalább egy levest –, vagy ráhagyod, és elfogadod, hogy ő így gondolkodik és nem fog megváltozni.

Fotó: iStock.com/Motortion Films

2. Túl csinos vagy

Előfordulhat, hogy saját elmúlt fiatalságára emlékezteted, de az is, hogy fél, hogy más férfiak majd lecsapnak a fiacskája kezéről – még akkor is, ha erre te szemernyi esélyt sem látsz. Öltözz a lehető legszerényebben, ha vele találkoztok, és mutasd meg neki, mennyire szereted a fiát.

3. Párod exe volt az álom menyjelöltje

Talán ez a legnehezebb eset, ilyenkor folyamatosan hangsúlyozza, hogy bezzeg a Julika ezt meg azt milyen tökéletesen csinálta, és mennyire jóban voltak. Ezeket nem érdemes magadra venned, idővel talán beletörődik, hogy a fiának most már te vagy a párja. De nem akarunk áltatni, könnyen lehet, hogy soha nem fog elfogadni. Ne is figyelj rá, koncentrálj a kedvesedre, és arra, hogy ti mennyire szeretitek egymást!

4. Elveszed tőle a pici fiát

Az sem ideális felállás számodra az anyóssal, ha a párod nemrég még anyuci pici fiaként élte az életét, esetleg miattad költözött el (végre) otthonról. Az anyósod szemében te lehetsz az a némber, aki elrabolta tőle az ő pici szeme fényét (még akkor is, ha már harmincas, negyvenes éveiben járó férfiról beszélünk, akinek ideje a saját életét élnie). Hogy ilyenkor mit tehetsz? Légy türelmes, ne akarj megfelelni az anyósodnak, ne haverkodj vele túlzottan (mert akkor azt hiszi majd, hogy akkor megy a kisfia után a lakásotokba, amikor csak akar). Legyél vele kedves, de húzd meg a határokat. Megbeszélt időpontban nagyon szívesen látjátok, sőt, rendszeresen szervezhettek közös programokat is, de ideje tiszteletben tartania, hogy a fiának is megvan a saját élete – a párjával, vagyis veled.