×

Te + Én

Ünnepek egyedül, de nem magányosan

Ha épp nincs párod és jön a karácsony az még nem a világvége. Ha kicsit más szemszögből nézed a helyzeted, még szeretni is fogod. És tudod, nem vagy egyedül.

Itt az ideje, hogy felhagyj az önsajnálattal, és átértékeld azt, hogy szingli vagy. Íme pár érv amellett, hogy miért is lehet szuper a karácsony párkapcsolat nélkül is!

Végre kipihend magad

Az igazi pihenés lássuk be, még élvezetesebb, ha nem kell alkalmazkodnod egy másik személyhez is. Ilyenkor végre elnyúlhatsz a kanapén, ami csak a tiéd, és olyan sorozatot vagy filmet nézel, amilyet csak akarsz.

Fotó: iStock.com/Dmytro Zinkevych

Nem kell elmenned a barátod szüleihez

Talán neked is volt már abból probléma, hogy a pároddal mindketten a saját anyukátoknál töltöttétek volna a szentestét, és a végén összevesztetek. Most, hogy nem kell elrohannod máshova is vendégségbe, átértékelheted a szüleiddel való kapcsolatodat, és anyuval, apuval, nagyszülőkkel, testvérekkel, meglátod sokkal örömtelibb, és bensőségesebb lesz az ünnep, ha csak nekik szenteled a figyelmed és időd. A család bizony nagyon fontos, és amikor párkapcsolatban élünk, hajlamosak vagyunk kicsit elhanyagolni a szeretteinket.

Biztos, hogy mások boldogabbak?

Ne felejtsd el, néha a párkapcsolatokat túlértékelik, pedig sokan benne ragadnak egy olyan társas magányban, amiben már nincs is örömük, csak félnek az egyedülléttől. Elképzelhető, hogy van olyan barátod, aki téged irigyel amiatt, mert a karácsonyi ünnepekben időd lesz újraalkotni saját magad, míg ők még mindig kényszeredetten mosolyognak a fa alatt, egy számukra már érdektelen személlyel.

Ne felejtsd el, oka van annak, hogy épp nincs pasid

Egy olyan életszakaszban vagy, amikor épp nem a szerelemben, hanem helyette valamilyen más területen fognak sikerek érni. Az ünnepek során, végre időd is lesz kitalálni, hogy ki is vagy te, mit is szeretnél elérni az életben, és megírni azokat a bizonyos fogadalmakat újév napján. Sokan, akik már házasok, úgy gondolnak vissza a szingli életükre, hogy akkoriban élték meg a legszabadabb, legizgalmasabb, és legértékesebb időszakukat az életükben, te is használd ezt most ki, és foglalkozz végre a saját vágyaiddal, álmaiddal. Meglátod, újult erővel fog érni a felismerés, hogy mennyi célod van, és az is lehet, hogy épp szilveszter este toppan be az életedbe a nagy Ő, és a következő karácsonyod, már megint másfajta lesz…